Kurban Bayramı dolayısıyla saha çalışmalarını sıklaştıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurban kesiminden toplu taşıma hizmetine, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarından toplu taşıma aracı denetimlerine kadar birçok görevi bayramda da aralıksız sürdürüyor.

13 ilçenin 32 noktasında ücretsiz kurban kesimi

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kentin 13 ilçesinde 24 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbahadan oluşan toplam 32 noktada ücretsiz kurban kesimine başladı. İlk gün sabah 07.00’dan itibaren kesim sırası alan vatandaşlar, gölgelik alanlarda beklerken, Büyükşehir vatandaşlara dezenfektan, maske, şeker ve su ikram etti. Büyükşehir’in veteriner hekimleri tarafından kontrolleri tamamlanan kurbanlıklar kesim ünitelerine alındı.

13 ilçede toplam 250 sertifikalı kasap ve 80 yardımcı personel tarafından gerçekleştirilen kesim işleminin ardından bölünen parçalar vatandaşlara poşetler içerisinde teslim edildi. 24 mobil kesim noktası bayramın ilk günü 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet verirken, 8 noktadaki mezbahalar ise bayram boyunca açık olacak.

Kurban kesim noktalarında dezenfekte, temizlik ve ilaçlama çalışmaları

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ise pandemi salgını ve yaz aylarında oluşumu fazla olan haşereler nedeniyle dezenfeksiyon, ilaçlama ve temizlik çalışmalarına bayramda ağırlık verdi. Kentin 13 ilçesinde yapılan çalışmalarla kesim noktaları sabahın erken saatlerinde dezenfekte edildi. Kesim noktalarında, alan ve çevre temizliğini aralıksız sürdüren ekipler, vatandaşların temas ettiği noktaları da dezenfekte ediyor. Sahadaki 47 ilaçlama ve dezenfekte aracı hem salgına hem de haşerelere karşı mücadelede kullanılıyor. Kent merkezindeki 8 ve 1,5 metreküplük toplam 30 vakumlu yol süpürme aracıyla atıkları temizleyen ekipler ise bayram boyunca 7/24 hizmet verecek.

 “Gördüğümüz bir anormallik olduğu takdirde vatandaşa bilgisini veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim İsmet Oğulcan Karakuş, kesim noktalarında sağlanan hijyenin ve hassasiyetin vatandaşlarda güven hissi yarattığını belirterek, “Bu sene pandemi süreci ve yeni normale geçiş aşamasında olduğumuz için ekstradan önlemler aldık. Vatandaşlarımızı, zabıta arkadaşlarımız eşliğinde sosyal mesafeyle içeri alıyoruz. Kasap arkadaşlarımız eldivenler ve maskelerle hizmet veriyor. Onların da içeride el dezenfektanları mevcut. Biz zaten veteriner hekimler olarak hayvanların önce Ante Mortem sonra Post Mortem muayenelerini yapıyoruz. Yani canlı şekilde muayenesi yapılıyor. Sonra içeride kesim anında karkas muayenesini yapıyoruz. Gördüğümüz bir anormallik olduğu takdirde vatandaşa bilgisini veriyoruz. Eğer tüketilmeyecek bir et varsa zaten kendilerine teslim etmeyip imha yoluna gidiyoruz. Herhangi bir problem yoksa kendilerine sağlıklı bir şekilde teslim ediyoruz” dedi.

“Büyükşehir’in tüm kesimhanelerinde araçlarımız ve personelimiz hazır bekliyor”

Büyükşehir Belediyesi Temizlik Şube Müdürlüğü’nde görevli şef Danyal Güngör de  “Kesim noktalarında bir gün önceden çalışmalarımızı yapıyoruz. Önce yıkama ardından ilaçlama yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kesimhanelerinde araçlarımız ve personelimiz hazır bekliyor” diye konuştu.

“Ücret ödemeden hijyenik bir şekilde poşetlenip vatandaşa teslim ediliyor”

Kurban kesimi için Büyükşehir’in kesim noktalarını tercih eden vatandaşlardan Hacı Yusuf Vural, bu sene hijyene ve kesim noktalarındaki düzene daha fazla özen gösterildiğini söyleyerek, “Güzel bir hizmet. Vatandaşın daha hijyenik bir şekilde kurban kesmesinden daha güzel bir şey yok. Herhangi bir ücret ödemeden tamamen hijyenik bir şekilde kesilip parçalanıyor, poşetlenip vatandaşa teslim ediliyor. Vatandaş yorulmadan, sıkılmadan kurbanını alıp gidiyor. Bu konuda Başkanımız’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çünkü gerçekten güzel bir hizmet. Daha önceki dönemlerde de verilen bir hizmetti. Ama şimdi daha sakin, rahat ve hijyenik olduğunu görüyoruz. İlaçlamalar yapılıyor, çevre temiz tutuluyor, bu çok önemli”  ifadelerine yer verdi.

“Burası kesim için daha avantajlı ve nezih bir ortam”

Vatandaşlardan Muhittin Çelenk ise kurban kesimi için Büyükşehir’i tercih ettiklerini belirterek, “Burası kesim için daha avantajlı ve nezih bir ortam. Ücretsiz olduğunu da öğrendik, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Kesim alanında, sıralamada, düzende bir sıkıntı görmedik” dedi.

Zabıta ekipleri vatandaşın işini kolaylaştırdı

Zabıta Dairesi Başkanlığı da kesim noktalarında ve kent genelinde vatandaşların işini kolaylaştırıyor. Kesim noktalarında acil ihtiyaçlara yanıt veren Zabıta personeli, ihbarlara da hızla değerlendiriyor. Öte yandan Trafik Zabıta personeli de bayramda kullanımı sıklaşan belediye otobüsü ve minibüslerde denetimlerini artırdı. Maskesiz yolcu alınmaması konusunda şoförlere uyarılarda bulunan ekipler, yolcuların da bayramını kutladı.

Belediye otobüsleri ücretsiz sefer yapıyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bayramlarda hizmete sunduğu ücretsiz ulaşım imkanını Kurban Bayramı’nda da devreye soktu. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki belediye otobüsleri 31 Temmuz’dan itibaren yolcuları ücretsiz taşımaya başladı. Rutin dezenfekte ve temizlik çalışmaları gerçekleştirilen otobüsler, güvenli ve konforlu ulaşım için yola çıktı.

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Çocuklara şeker sürprizi

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri çocukları bayram şekerleriyle sevindiriyor. Ekipler, çocuklara Anamur’dan Tarsus’a yaklaşık 20 bin bayram şekeriyle buluşturuyor.