Mersin Aydıncık İlçesi Belediye Başkanı Ferat Aktan siber saldırıya uğradı. Sosyal medya hesapları ele geçirilen Başkan Aktan’ın görüntüleri deepfakes yöntemiyle montajlanarak servis edildi. Konuyu savcılığa taşıyan Aktan kendi adına gönderilen mesajlara itibar edilmemesini istedi.

Konuyla ilgili olarak sms yoluyla ve sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Ferat Aktan, internetten gelen bir mesaja tıklama sonucunda şahsi bilgilerine erişildiğini ve montajlama yöntemiyle kendisinin başka bir videoya eklenildiğini ifade etti.

“VATANDAŞLARA UYARI!”

AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK AKDENİZ’İN HUZURU; BAŞKAN GÜLTAK

Kendisi adına gönderilen mesajlara itibar etmemeleri konusunda vatandaşları uyaran Başkan Aktan’ın sms yoluyla vatandaşlara ilettiği uyarı mesajı şu şekilde: “Değerli hemşehrilerim, son günlerde ben ve ailem korsan suç çetesi tarafından saldırı halindeyiz. İnternetten gelen bir mesaja tıklama sonucunda bilgilerime girip montajlama yöntemiyle benimle alakası olmayan başka bir videoya eklemişlerdir. Türlü tehditlerle bize saldırmaktadır. Emniyet ve istihbarat güçleriyle hareket ettiğimiz bu süreçte, başımıza geldi sizin başınıza gelmemesi için, benimle ilgili gelen mesaja cevap vermeyin tıklamayın. Sizin de hesabınızı ele geçirip sizlere de aynı şeyi yaşatabilirler. Yabancı numaraları şikayet edip engelleyin. Sonuçta yapan ve yaptıran hesap verecekler. Konuya hassasiyet gösteren destek veren herkese teşekkür ederim.”