MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

2019 Mahalli İdareler Seçimleri Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediyesi eski Başkanı Hamit Tuna, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajına, İstiklal Marşımızın yazarı İstiklal Şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla yad ederek başlayan Başkan Tuna: “İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Türk Milleti’ni millet yapan dil, din, bayrak, manevi değerler, milli kültür ve tarih şuuru gibi önemli değerler olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna mesajını şu sözlerle sürdürdü: “Her mısrasında Türk’ün tarihini anlatan, manda ve himaye altında asla kalamayacağımızı vurgulayan İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yılını kutluyoruz. Bizi millet yapan değerler vardır. Dilimiz, dinimiz, bayrağımız, manevi değerlerimiz, milli kültürümüz ve tarih şuurumuz. Biz bu değerleri yeni nesillere aktarmakla mükellefiz. Eğer aktaramazsak bundan mesulüz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Hakkıdır ,Hakk'a tapan, milletimin istiklal!’ diye bitirdiği Milli Marşımız aziz Türk Milleti’nin hür ve bağımsız bir şekilde bu dünya var olduğu sürece ilelebet payidar kalacağının da bir nişanesidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ay yıldızlı al bayrağımız ve vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.”