Samsun ve Kocaeli’nde gazeteciler İbrahim Akkuş ve Mustafa Uslu’nun görevlerini yaparken darp edilmesinin üzerine MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Yapılan saldırılardan büyük üzüntü duyduk. Saldırganların cezasız kalması gazetecilere yapılacak saldırıları teşvik etmek demektir” diyerek saldırılara tepki gösterdi.

MBB BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER'İ ZİYARET ETTİ MBB BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER'İ ZİYARET ETTİ

Samsun’da Yeniçağ Gazetesi’nde muhabirlik yapan İbrahim Akkuş, 19 Mayıs ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin eksikliklerini haberleştirdiği için hastane inşaatının yüklenici firmasının çalışanları tarafından darp edildi. Bir başka darp olayı da Kocaeli’de görüldü. İHA muhabiri Mustafa Uslu kaçak bir çiftliğin yıkımı sırasında görüntü alırken 4 kişinin saldırısına uğradı. Konuya ilişkin açıklama yapan  MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Halkın haber alma hakkına istinaden kamu görevi yapan gazetecilere yapılan saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar gazetecilerin işini özgürce yapması önünde büyük bir engel teşkil ediyor. Bu tür olayların cezasız kalması demek, gazetecilere yönelik gerçekleşecek olan saldırıları teşvik etmek demektir. Bu sebeple olayın faillerinin acilen bulunup cezalandırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.