CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, siyasi parti temsilcileri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda partilinin katıldığı kongrede konuşan Başkan Seçer, Erdemli’yi çok iyi tanıdıklarını ve ihtiyaçlara göre hizmet ürettiklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin gider bütçesinin gerçekleşme oranının % 99.7 olduğunu ifade eden Başkan Vahap Seçer: “Yani % 100’e 0.3 kalmış. Yani 100 lira harcayacağız demişiz, 99.7 lira harcamışız, Borç, harç yok. Almıyoruz. Zaten vermiyorlar. Demişiz ki; bizim şuradan paramız gelecek. Maliye’den gelecek, İller Bankası’ndan gelecek, öz gelirlerimiz var. Onlardan gelecek. Ne kadar, 100 lira. 104 lira 3 kuruş. 4 lira 3 kuruş da aşmışız. İşte mali disiplin bu. Çalmadan, çaldırmadan, israf etmeden hizmet etmek bu. Biz de bunu yapıyoruz. Bunlar örnek, bunlar referans” dedi.

CHP ile ilgili olumsuz algıların yıkıldığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Hep halkın içindeyiz. Hep halkın içinde de olacağız. Biz iktidar istiyoruz” dedi. CHP’li belediyelerin nüfusun yüzde 45’ini yönettiğini belirten Seçer, “Türkiye’nin ekonomik hacminin yüzde 72’sini yönetiyor. Her çeşidi, her rengi yönetiyor” diye konuştu.

“Buyurun Hodri Meydan”

Erdemli’de vatandaşların büyük bölümünün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerden memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Seçer: “Erdemli’de vatandaşlarımızın yüzde 73.6’sı bizim yaptığımız hizmetlerden memnun. Bunu inandırıcı bulmayan biri varsa, en güvendiği anket şirketine yaptırsın. Bu dediğimden 1 puan aşağı çıkarsa faturasını Vahap Seçer’e kestirsin. Buyurun hodri meydan, onlar yaptırsın. Çok yol aldık. Sıkıntılar yok muydu, vardı, hala yok mu var. Ama eski ile mukayese etmeyecek kadar çok aşağı seviyelerde geldi. Daha güzel işler yapacağız. Hiç merak etmeyin” diye konuştu.

“2024 yerel seçimlerinde Erdemli Belediye Başkanlığı’nı kazanacağız”

Öncelikli hedefin 2023 seçimleri ve genel iktidar olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi: “Ben umuttan öte inanıyorum. 2023’te, Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yılında iktidara bizim gibi düşünen insanlar gelecek. Kara bulutlar dağılacak. Bir ikinci inancım; hiç merak etmeyin, 2024 yerel seçimlerinde Erdemli Belediye Başkanlığını kazanacağız.”

Gökçel: “CHP kadroları liyakat sahibi, kadrolarla dolu”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, partisinin toplam 11 büyükşehir belediye başkanı bulunduğunu dile getirerek, “Özellikle burada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Özellikle geldiği günden bu tarafa yaptığı sosyal projelerle; geçim sıkıntısı çeken, alım imkanı olmayan vatandaşlarımıza belediyemizin bütün kaynaklarını seferber etti” diye konuştu.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

Antmen: “İktidara yürüyoruz”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise “Heyecanlıyız, çünkü iktidara yürüyoruz. Bugün itibariyle CHP Türkiye’de birinci partidir. Erken seçim değil, hemen seçim istiyoruz” dedi. Antmen, Türkiye’nin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumu gözler önüne sererek, “Türkiye yangın yeri ama 11 büyükşehir belediyemizde, başta Mersin olmak üzere Mart’ın sonu bahar demiştik, geldi” diye konuştu.

Genel kurulda konuşmaların ardından seçime geçildi. İlçe Başkanlığı’nı Ahmet Dursen Şahin kazandı.