TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 16 Temmuz günü saat 17.00’da başlayıp 26 Temmuz sabahı sona erecek olan “Kurban Bayramı” tatili nedeniyle, araçlarıyla seyahate çıkacak olan sürücüleri olası kazalara karşı uyardı.
Başkan Sarı, tüm trafik kuralların büyük araştırma ve testler sonunda uygulamaya konulduğunu hatırlatarak bu nedenle trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Başkan Veysel Sarı, geçtiğimiz yıllarda da kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu mutlulukla geçmesi gereken bayramların büyük acılar yaşanan günlere dönüştüğünü hatırlatarak önemli uyarılarda bulundu.
Başkan Veysel Sarı: “Uzun bayram tatilleri nedeniyle trafik teşkilatımız, TŞOF ve tüm şoförler odalarınca yapılan uyarılara karşın bazı sürücülerin özgüvene dayalı kural dışı davranışları ve bakımsız araçlarla trafiğe çıktıkları gözlenmiştir. Ne yazık ki; Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı Türkiye'de 2020 yılında meydana gelen 150 bin 275 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 197 kişi kaza yerinde, 2 bin 669 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. Ölümlerin %47,4'ü, yaralanmaların %69,2'si yerleşim yeri içinde gerçekleşirken ölümlerin %52,6'sı yaralanmaların ise %30,8'i yerleşim yeri dışında oldu. Bu acı tablo sonucu neşe ve mutlulukla geçmesi gereken bayramlarımız maalesef büyük acıların yaşandığı günlere dönüşmüştür” dedi.
Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna dikkat çeken Başkan Veysel Sarı: “Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir. O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Trafikte seyir halindeyken mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir. Bu vesile ile tüm halkımın mübarek kurban bayramlarını kazalardan, tehlikelerden uzak mutluluk ve huzur içerisinde geçirmelerini dileyerek kutluyor saygı ve sevgiler sunuyorum” şeklinde konuştu.