MERSİN - Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Eğriçam Mahallesindeki semt pazarını ziyaret ederek, korona virüs denetiminde bulundu ve alınan önlemleri yerinde inceledi. Vatandaşlara ve pazarcı esnafına korona virüs tedbirlerine uyulması önerisinde bulunan Başkan Özyiğit, vatandaşların görüşlerini de dinledi.

Yeni tip korona virüs COVİD-19’a karşı etkili bir mücadele yürüten Yenişehir Belediyesi, yoğunluğun fazla olduğu semt pazarlarında pandemi süresince maske ve dezenfektan dağıtımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar alanında vatandaşlara ve pazarcı esnafına sürekli olarak sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması konusunda da önerilerde bulunuyor.

“Pazar alanlarında gerekli düzenlemeleri yapıyoruz”

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

Semt pazarlarını denetleyen ve korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri yerinde inceleyen Başkan Özyiğit, yaptığı açıklamada; “İlçemizdeki en büyük semt pazarlarından biri olan Eğriçam Mahallemizdeki semt pazarını ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeye dikkat ederek, alışveriş yaptıklarını gördük. Bu konuda Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Pazar alanlarında gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan alışveriş yapmaları bizim için her şeyden daha önemli. Semt pazarlarımız sabahın erken saatlerinde daha sakin oluyor, hemşehrilerimizin alışveriş yapmak için günün erken saatlerini tercih etmeleri daha yararlı olur.  Maalesef insanların seyahat etme isteği arttıkça vaka sayılarının tüm Türkiye’de artmaya başladığını gördük. Kendi sağlığımız ve toplum sağlığı için dikkat etmemiz gerekiyor” İfadelerini kullandı.

“Yenişehir’de pandemiyi tekrar yenebiliriz”

Vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için Yenişehir Belediyesi olarak tüm ekipleriyle çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Korona virüsüne karşı kesin bir koruma sağlanana kadar vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. İhtiyaç olmadığı halde dışarı çıkmayalım ve yoğunluktan uzak duralım.  Maskeye ve hijyen kurallarına dikkat ederek, elimizi yüzümüze ve ağzımıza mümkün olduğunda götürmeyelim, sosyal mesafeyi önemseyelim. Tüm bunları yaparsak, Yenişehir’de Nisan ayının ortalarında sıfırladığımız vaka sayısı seviyesine tekrar gelebiliriz ve pandemiyi tekrar yenebiliriz diye düşünüyorum. Ben halkımızın sağlıklı güzel günlerde yaşamlarını sürdürmelerini diliyorum. Bunu sağlamak için de Yenişehir Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.