Açılış töreninde konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği hizmetlerden bahsetti. Mali açıdan zor durumda olan bir belediye devraldıklarını kaydeden Başkan Kılınç, 2 yıllık görev sürelerinde ortaya koydukları tasarruf tedbirleri ve hibelerle Anamur Belediyesi’ni birçok il belediyesinde olmayan imkanlarla donattıklarını vurguladı. Başkan Kılınç: “Bugün kendi asfaltını kendisi üreten, kendi mıcırını kendisi üreten kendi personelleri ile pazaryerleri yapan bir belediye haline getirdik. Seçim döneminde ne söz vermişsek bugün daha fazlasını yapabilecek imkan ve ekipmana sahip bir belediyemiz var. İnşallah görev süremiz içerisinde söz verdiğimizden çok daha fazlasını yapacağız" dedi.

“ELEŞTİRİLERE ÜZÜLÜYORUM”

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Pandemi döneminde açılış ve konser düzenledikleri için sosyal medyada eleştirildiklerini kaydeden Başkan Kılınç, Sosyal medyada, şu anda salgın var konser mi yapılır? şeklinde eleştiriler görüyoruz. Aynı konseri Mersin Büyükşehir Belediyeside yaptığı halde yalnızca Anamur Belediyesinin eleştirilmesini kabul etmiyor ve üzülüyorum. Biz konser alanının girişinde vatandaşlarımıza dezenfektan ve maske dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın sosyal mesafeye uygun olarak bir araya gelmesi içinde mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

“YAPAMAYACAKSAN, BEN YAPARIM!”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi sorumluluğundaki görevleri ilçe belediyesine yıkmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne de çağrıda bulunarak: “Mersin Büyükşehir Belediyesi kendi görevlerini Anamur Belediyesinin yapacağını iddia ediyor. Ancak bununla ilgili yazdığımız resmi yazılara cevap vermeye dahi tenezzül etmiyor. 2020 yılının Mayıs ayında Anamur sınırları içerisinde acilen yapılması gereken ancak Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan yolların Anamur Belediyesi tarafından yapılması için meclis kararı aldık. CHP'li meclis üyelerinin de olumlu görüş bildirdiği bu kararı Büyükşehir belediyesine resmi yazı ile gönderdik. Neredeyse 2 sene oldu cevap alamadık. Burada yaylalarımız arasında ulaşım sağlayan bir yolun bizim olduğunu iddia ediyorlar. Bunu resmi yazı ile soruyorum, sizinse yapın bizimse bize ait olduğunu bildirin yapalım diyorum ne yolu yapıyorlar ne cevap veriyorlar" dedi.

Başkan Hidayet Kılınç’ın konuşmasının ardından halk pazarının açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminden sonra sanatçı Tuğçe Kandemir sahne aldı. Anamurlulara eşsiz bir gün yaşatan Tuğçe Kandemir’e, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç tarafından çeşitli hediyeler verildi.