Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, vatandaşların belediyeye yaptığı ilaçlama çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı.

“YETKi BÜYÜKŞEHİR’DE”

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ

2014 yılında uygulamaya konulan 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’na göre sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmalarının Büyükşehir Belediyeleri uhdesine verildiğini kaydeden Başkan Kılınç: “Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte özellikle son günlerde belediyemize yapılan sivrisinek ilaçlaması ile ilgili taleplerin artması üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. 2014 yılında uygulamaya konulan büyükşehir yasası ile birlikte ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin yetki ve görevleri belirlenmiş, sorumluluk ve görev dağılımları yapılmıştır. Şu anda uygulanmakta olan büyükşehir yasası gereğince sivrisinek ve haşere ile mücadele Mersin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YÖNLENDİRİYORUZ”

Anamur Belediyesi olarak sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında şikayetlerini ileten vatandaşları Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönlendirmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Başkan Hidayet Kılınç açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anamur Belediye Başkanlığının, sivrisinek ve haşere ile ilgili yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Ancak konu ile ilgili belediyemize başvuran vatandaşlarımız Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerine yönlendirilmekte, doğrudan belediyemize gelen talepler büyükşehir belediyesi yetkililerine bildirilmektedir. Anamur Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluğunda bulunan tüm görevler, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve fedakar personellerimiz tarafından mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esasına göre yerine getirilmektedir."