Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Büyük Zafer’in 98’inci yılı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; 30 Ağustos 1922 tarihinin, Türkiye tarihinin en destansı zaferlerinden biri olduğunu vurguladı. “Tüm imkânsızlıklara rağmen milletimizin gösterdiği sarsılmaz vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan Büyük Zafer, özgürlük ve bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktalarından biridir” diyen Başkan Gültak;

“Esarete karşı boyun eğmeyen aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı’yla özgürlük ve bağımsızlık ideali etrafında kenetlenip eşsiz zaferler kazanmıştır. Aziz milletimiz, vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına göz dikildiğinde, her türlü yokluğa rağmen büyük azim ve kararlılıkla mücadele verebileceğini dost-düşman herkese ispatlamıştır. Milletimiz; tarihi boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş, bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almıştır” ifadelerini kullandı.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

Mesajında; “Vatanımızın özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizin bizlere emaneti vatanımıza sahip çıkacağız” sözleriyle sürdüren Başkan Gültak, şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilelebet bağımsız yaşayacağımızı dünyaya ilan eden tarihi bir destandır. Bu duygularla; 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’nci yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Silah Arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”