Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kadın girişimcilerin üyesi olduğu Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği'ne ziyarette bulundu. Başkan Gültak, "İşletmelerini daha güçlü kılmaları, sayılarının ise daha da artması adına iş kadınlarına öncülük ve rehberlik eden bir sivil toplum kuruluşu olan GİŞKAD'ın çalışmalarını çok başarılı buluyorum" dedi.

Başkan Gültak; "Kooperatifçiliğe büyük önem veriyoruz"

Göreve geldiklerinden bu yana Akdeniz Belediyesi olarak kadın eksenli önemli projelere imza attıklarına işaret eden Başkan Mustafa Gültak, "Biz en başından beri kooperatifçiliğe büyük önem veriyoruz. Özellikle de kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan üretime dönük güç birleşimlerini değerli buluyoruz. Her gün binlerce insanın yanından geçtiği, belediyemiz Kadın Emeği Diyarı’nı kadın kooperatiflerimize tahsis ettik. Kadınlarımızdan kira, elektrik, su vb. gibi giderler için hiçbir ücret almıyoruz. Daha çok kadına hizmet verebilmek adına da Kadın Emeği Diyarı’nı genişleteceğiz" şeklinde konuştu.

"3 milyon liradan fazla kredi desteğinin ulaşımını sağladık"

Kadınların statülerinin yükseltilmesi ve istihdama kazandırılmasının önem arz ettiğine vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak, "Bunun için kadınlarımıza daha fazla destek sunmalıyız. Kendi işini kurmak veya meslek sahibi olmak isteyen kadınlar için ekonomik, sosyal ve kültürel projeler için de çalışmalarımız sürüyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile protokol imzalayıp bine yakın girişimci kadına 2019 yılı Temmuz ayından itibaren toplamda 3 milyon liradan fazla kredi desteği ulaşmasını sağladık" dedi.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

"Aile bütçelerine de katkı sunuyorlar"

Akdeniz’de 9 bölgede hizmete açılan Kültür ve Sanat Evleri’nde; giyim, resim, ev tekstili kursları, el sanatları, ahşap boyama, ebru sanatı, takı tasarım, kuaförlük, bağlama, gitar, İngilizce ve okuma-yazma kursları, pilates, step ve aerobik kursları da verdiklerini hatırlatan Başkan Gültak, "Meslek kurslarına, yaklaşık 700 vatandaşımız başvuru yaptı. Kurslara katılan kadınlar, kazandıkları beceri ile yaptıkları üretimleri sayesinde aile bütçelerine katkı sağlayabiliyor" diye konuştu.

"Kadınlarımızın gücüne inanıyor ve destekliyoruz"

Başkan Gültak, "Kadınlarımızın fikirlerine, azmine ve gücüne her daim inanıyor ve destekliyoruz. Cesaretlerini ticari zeka ile birleştirerek hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen kadınlarımız hem ilçemiz Akdeniz'e hem kentimize hem de ülke ekonomimize katma değer sağlıyorlar. Bu bağlamda GİŞKAD Başkanı Sayın Mürüvet Beydağı ve yönetimini tebrik ediyor; başarılarının daim olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Beydağı; "Amacımız kadınlara rol model olmaktır"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürüvet Beydağı ise "Girişimci ruha sahip çağdaş, mesleki ve nitelikli üyelerden oluşan bir derneğiz. Amacımız kadın girişimcilere destek eğitimleri vermek, onlara mentorluk yapmak ve rol model olmaktır.  Sayın Mustafa Gültak'ın da nazik ziyaretinden onur duyduk. Kendisi ile gelecek dönemlerde yapacağımız projelerimiz hakkında istişarede bulunduk. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.