Pozantı Belediye Başkanlığı tarafından 2010 yılında yapımına başlanan ve 22 dönüm yeşil alan üzerine kurulan Ak Köprü Mesire Alanında alınan giriş ücretini bahane eden Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran’a Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay sert tepki verdi.

Kısa bir süre önce Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli ve Park Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı telefonla arayarak Ak Köprü Mesire alanı girişinde alınan giriş ücreti bahane edilip Adana Büyükşehir Belediyesi olarak artık burada Park ve Bahçeler görevlisi bulundurmayacaklarını beyan ettiler.

JANDARMADAN YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU JANDARMADAN YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU

Genel Sekreter Yardımcısı ve Daire Başkanının bu sözleri üzerine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sunulan gerekçeli talebi kabul ederek bir an evvel Park ve Bahçeler görevlilerinin Ak Köprü mesire alanını terk etmeleri gerektiğini, Pozantı Belediyesi olarak yürütebileceklerini iletti.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sosyal medya hesabından kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı açıklama da “Emeğimiz ve belediye bütçemizden harcamalarımız ile var ettiğimiz yer hakkında kimsenin bize dayatmacı anlayış ortaya koyma hakkı yoktur” diyerek şu şekilde açıklamada bulundu.

“Değerli Pozantılı Hemşerilerim; 2010 yılında Pozantı Belediyesi olarak yapımına başladığımız ve ilk etabını bitirdiğimiz Ak Köprü Mesire alanımızda; İmar planında yaptığımız değişiklik ile 22 dönüme çıkarttığımız yeşil alan üzerine bizzat şahsım ve Pozantı Belediyesi personelinin özveri dolu emekleri ile 400 Çınar ağacı dikilmiş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Beyefendiye ricam üzerine Pozantı ilçesi henüz Büyükşehir’e bağlı ilçe değilken proje ve ihalesi tamamlanan Ak Köprü mesire alanı, 2014 yılında Büyükşehir ilçesi olmamız ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Değerli kardeşim Hüseyin Sözlü Beyin Başkan seçilmesi ile onun döneminde kalan yerlerin peyzajı ve kamelyaları ile yolları yapılarak mesire alanı genişletilmiştir. Ricamız üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 dönüm üzerindeki parkların bakımı kendilerine ait olduğu için 6 Pozantılı kardeşimize istihdam olanağı yaratarak çalışmaları bugünlere getirdik. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli ve Park Bahçeler Daire Başkanı bizzat arayarak siz para alıyormuşsunuz gibi 2010 yılında kendimizin yaptığı mesire alanında Pozantı Belediyesinin Meclis Kararı ve Plan Bütçe Komisyonunun belirlediği tarife üzerinden alınan ücreti bahane ederek Adana Büyükşehir olarak artık burada görevli bulundurmayacaklarını beyan etmeleri üzerine, 18.08.2020 tarihi itibariyle görevlilerini çekmeleri tarafımdan da kabul edilerek bundan böyle bakımı onarımı ve yaşatılması Pozantı Belediyesi tarafından yürütülecek olup, Ak Köprü Mesire Alanı ile ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hiç bir sorumluluğu ve alakası kalmamıştır. Emeğimiz ve bütçemizden harcamalarımız ile var ettiğimiz yer hakkında kimsenin bize dayatmacı anlayış ortaya koyma hakkı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.