Demokrasi ve Adalet Partisi (DEVA), Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimeoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda özgür basının, demokrasinin sağlıklı işlemesi konusunda olmazsa olmazların başında geldiğini söyledi. Türkiye’nin dünya genelinde basın özgürlüğü sıralamasında en alt sıralarda yer aldığına dikkat çeken Cenkcimenoğlu, “Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün 2020 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre, Türkiye basın özgürlüğünde, 180 ülke arasında 154'üncü sırada yer alıyor. Maalesef bize yakın olan ülkelerin tamamına yakını demokrasi ile yönetilmeyen ülkeler. Oysa basını özgür olmayan bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Özgür basın, demokrasinin temel taşlarından ve güvencelerinden biridir. Basın özgürlüğünün doğrudan veya dolaylı olarak kısıtlanması, insan haklarına ve demokratik hukuk devleti ilkesine de aykırıdır. Özgür basından ancak gizleyecek bir şeyleri olanlar korkar” dedi.

Ülkenin gelişmişlik düzeyinin ifade özgürlüğü ile paralel geliştiğine vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Doğru haber vermeyen gazeteler bir süre sonra iktidarın hoşuna gidecek haberlere yer vereceğinden ülke istikrarını da tehlikeye düşürecektir. İktidarlara düşen ülkenin gelişmişlik seviyesini artırmak için, yerelden ulusala kadar basın sektörünü güçlendirerek demokrasiye katkı sunar hale getirmektir. Sadece basına özgürlük sağlamakla kalmayıp, daha güçlü olması için desteklemek gereklidir” diye konuştu.

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

Özgür basınında DEVA’sı olmak için çalışacaklarına vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru bilgi paylaşımı ile sesimizin halka ulaşmasında en büyük etken olan basın mensuplarının çalışma şartları ve haber alma özgürlüklerinin düzeltilmesi gerekmektedir. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın hemen her konuşmasında dile getirdiği özgür basın vurgusunu yerelden başlayarak gerçekleştirmek halkımıza verdiğimiz en büyük sözümüz olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği; ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır’ sözü bugün de aynı gerçekliğini taşımaktadır. Bu vesileyle; başta Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Rüstem Kaya Tepe ve Mersin basını olmak üzere tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım”