İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, İyi Parti Milletvekilleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri ve Merkez Disiplin Kurulu Üyelerinden oluşan heyet MGC lokalini ziyaret ederek Başkan Rüstem Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler.

Ankara Milletvekili ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Ankara Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Oral, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı, Genel İdare Kurulu Üyeleri Ü. Gülsüm Paksoy, Burhanettin Kocamaz, Mehmet Türe, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çetin Mersin Gazeteciler Cemiyeti lokalini ziyaret ederek; basının yaşadığı sorunları, talepleri dinlemek ve çözüme ilişkin fikir alışverişinde bulunmak için MGC yönetimi ve gazetecilerle bir araya geldi.

“Gazeteciler aşılamada öncelikli olmalı”

Pandemi sürecinde ön saflarda yer alan gazetecilerin aşılamada öncelikli meslek gruplarında olmaları gerektiğini belirten MGC Başkanı R. Kaya Tepe, “Pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkiledi. Bu süreçte gazeteciler gene görevlerini yaptılar. Çünkü gazeteciler her türlü ortamda görevlerini yapmakla yükümlüler. Dolayısıyla pandemi sürecinde gazeteciler en ön saflarda yer aldılar. Her yere girip çıkıyorlar, birçok kişi ile iletişim halindeler, kalabalık ortamlarda çalışmak durumundalar. Bu sebeple sağlık çalışanları, emniyet görevlileri gibi gazetecilerin de aşılanmada öncelikli meslek gruplarına dahil edilmesini istemiştik. Ancak gelinen noktada hala bir öncelik bulunmuyor bizler için.” diye konuştu.

“İnternet gazeteciliği için yasa çıkarılsın”

İnternet gazeteciliği ile ilgili herhangi bir yasanın olmamasından dolayı kaotik bir ortamın oluştuğunu ifade eden Kaya Tepe, “gerçek anlamda gazetecilik yapan insanların teknoloji gereği dijitale kaymaları normal ama bu insanların basın kartından faydalanmaları, basın ilandan para almaları lazım. Dijital medya ile ilgili belirli düzenlemelerin yapılmasını ve yasasının biran önce çıkmasını istiyoruz.” dedi.

Anadolu medyasının yaşadığı ekonomik sorunlara da değinen Başkan Tepe şunları söyledi: Bu dönemde Anadolu medyası olarak değişen teknolojik gelişmeler sonrasında çok ciddi sıkıntılar içerisindeydik. Ama bu teknolojiye uyum sağlanması çözebileceğimiz bir konuyken pandemi süreci Anadolu medyasının önünde çok ciddi bir sorun olarak nüksetti. Biz özellikle gazetecilerin yaşaması için basın kuruluşlarının da yaşaması gerektiğini ifade ediyoruz. Bununla ilgili basın yayın organları için değişik teşvik paketleri olabilir, destekler olabilir, girdi maliyetlerinde düşüşler olabilir, kdv ve sigortalarda indirim olabilir.  Televizyonların uydu kapasite maliyetlerinin çok yüksek olması televizyonların yaşamasına imkan vermiyor. Radyolarla alakalı meslek birliği ödemelerinin çok yüksek olması ve bunu ödeyemeyen pek çok yayıncı arkadaşımızın icralarla uğraşması, hatta hapse düşmesi durumlarıyla karşı karşıyayız. Bu problemlerle ilgili bir çıkar yolun bulunmasını ümit ediyoruz.

 “Basının yaşadığı sorunları mecliste gündeme getireceğiz”

Ankara Milletvekili ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, konuşmasına kendilerini ağırlayan MGC yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı. Basının yaşadığı sorunları dinleyen Sunat, problemlerin çözümüne ilişkin İyi Parti olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Aşılamada gazetecilerin öncelikli meslek grubunda olmaları konusunda hemfikir olduğunu dile getiren Şenol Sunat, “Gazetecilerin devamlı alanlarda olduğu düşünüldüğünde aşılanma sırasında öncelikli olmaları haklı bir istek ve kesinlikle alanlarda olan gazetecilerin aşılanması önemli.  Öte yandan yerel basını susturacak uygulamalarla karşı karşıya olunduğunu da biliyorum.

TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI

Türkiye’de ulusal medyaya baktığımız zaman da tahakküm ve baskı altında olunduğunu görüyoruz. Demokrasinin, hukuk devletinin olmazsa olmazı özgür basın, yerel basın, genel basın ekonomik bir sıkıntı yaşıyor bir yandan da. Buna bir de pandemi süreci eklendi. Bu sadece Mersin’in değil tüm Anadolu basınının sorunu. Basın yayın ilanları önemli. Bu şartlarda verilen yüksek vergilere çözüm getirilmeli. Bu problemlerinizi mecliste gündeme getireceğiz. Bu sorunlara dair, soru ve araştırma önergeleri verebiliriz. Yaşanan sıkıntıların hiçbiri çözülemeyecek problemler değil. Yeter ki kaynaklar doğru kullanılsın. Biz İyi Parti olarak yerel basına çok kıymet veriyoruz. Her koşulda yanınızdayız.“ şeklinde konuştu.