İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Hatay illerini kapsayan ENHANCER Projesi, kadın girişimciler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde webinar düzenliyor.

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen ve hedef gurupları arasından kadın ve genç girişimcilerin yer aldığı, proje aktivitelerden ise toplamda en az %25 oranında kadının yararlanmasının hedeflendiği Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Kadın Girişimciliği Geliştirme” webinarı düzenlenecek.

Proje faaliyetleri arasında girişimcilik eğitimleri, girişimci hibe programları, mentörlük faaliyetleri ve B2B eşleştirmelerinin yanı sıra istihdam olanaklarının artırılması yer alan ve bahsi geçen tüm faaliyetlerde kadın ve genç girişimciliği ile istihdamının ön planda tutulduğu ENHANCER Projesi kapsamındaki, “Kadın Girişimciliği Geliştirme” webinarı 8 Mart Pazartesi günü 14.00-15.45 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Online platformda gerçekleşecek olan ve kadınların girişimcilik ekosistemindeki mevcut konumunu analiz etmeyi, sorunları anlamayı ve atılması gereken adımları belirlemeyi amaçlayan webinarda, Türkçe-İngilizce-Arapça çeviri sağlanacak. Aynı zamanda proje faaliyetleri doğrultusunda girişimcilik ekosisteminin iyileştirmesini ve mevcut girişimcilerin potansiyel girişimcilerle eşleşmesini sağlamayı da hedefleyen webinar, 2 saat sürecek.

Hem yerel ev sahibi topluluk hem de geçici koruma altındaki kadın girişimciler, yöneticiler, çalışanlar, özel sektör temsilcileri ve STK temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı webinar, Üniversiteleri, Teknoparkları, Girişimcileri, Potansiyel Girişimcileri, Yerel ve Ulusal Yönetimleri, Kalkınma Ajanslarını, Medyayı, Özel Sektör temsilcilerini hedefliyor.

Dimitrina Karayotova (EUD), Uzman Filiz Alsaç (STB) ile ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından Gazetesi yazar Gila Benmayor, ADR İstanbul kurucularından Ferda Paksoy ve KAGİDER Başkan Yardımcısı Berrin Kuleli de birer konuşma yapacak.

ENHANCER Projesi’nde görev alan kadınların proje faaliyetleri konusunda yapacakları sunumların ardından Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar ile Etkiyap İcra Kurulu Üyesi Şafak Müderrisgil özel sektör konuşmacıları olarak söz alacaklar.

BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATACAKLAR

Son bölümde gerçekleşecek panelde ise girişimci kendi hikayesini yazan Türk ve Suriyeli girişimci kadınlar konuşma yapacaklar.

Etkinliğe katılım ve projeyi takip için

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

https://enhancerproject.com/index.php Proje sayfası ve ICMPD Turkey sosyal medya hesaplarından ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir.