MERSİN - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Mersin Erdemli Belediyesi ekipleri dünya çocukları için binlerce balonu gökyüzüne bıraktı.

Mersin Erdemli Belediyesi koronavirüsle mücadele ekipleri çocuklar için hummalı bir çalışma yaptı. Tüm dünya  çocukları için belediye araçları balonlarla süslendi ve ardından erdemli sokak ve caddelerine doğru yola koyuldular. Araçlarla oluşturulan kortejde sokaklar 23 Nisan çocuk şarkılarıyla şenlendi. Sokak sokak gezen ekipler her biri ayrı bir umudu temsil eden balonları gökyüzüne bıraktı. 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Tollu’ya kortej güzergahı boyunca yediden yetmişe tüm vatandaşlar da evlerinin balkonlarından bayraklar ve alkışlarla eşlik etti.

ERDEMLİ’DEN DÜNYA ÇOCUKLARINA

Bütün çabalarının çocukların yüzünü güldürmek olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sağlık tedbirlerini en üst seviyede tutarak program yaptıklarını vurguladı. Başkan Tollu, “Bugün malumunuz 23 Nisan. Bu sene 23 Nisan’ı diğerlerinden çok farklı kutlamaktayız. Malumunuz Korana Virüs münasebeti ile insanlarımızın sokağa çıkması sınırlandırıldı. Dolayısıyla büyük Atatürk’ün çocuklarımıza Türk gençliğine armağan ettiği ve bağımsızlığımızın yegane nişanesi olan bu bayramı diğerlerinden çok farklı kutlamaktayız. Bizde çocuklarımız sokağa çıkamasalar dahi onlara hoşça vakit geçirtmek adına biraz sonra siz değerli basın mensuplarıyla birlikte sokak, sokak cadde, cadde müzikler eşliğinde balonlarımızı gökyüzü ile buluşturacağız ve çocuklarımızın bu bayramını en güzel şekilde en içten şekilde kutlamanın gayreti içerisinde olacağız. Ben bir kez daha yüce milletimizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu bayramın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Siz değerli basın mensuplarına da bu özverinizden dolayı da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kutlamalar, 23  Nisan saat 21.00’de balkonlarda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının belediye hoparlörleri eşliğinde okunması ile son bulacak.

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ