Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2-3 Ekim’de gerçekleşen “25. Mersin Arkeoloji Günlerinin açılışına katıldı. Başkan Seçer, arkeoloji biliminin siyaseti olmadığını vurgulayarak, Mersin’i arkeoloji alanında daha iyi noktalara getirebileceklerini söyledi. Seçer, bunun akıllı çalışmalarla mümkün olacağını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çözüm ortağı olduklarını vurguladı.

“Gelecek yıl umut ediyorum daha ses getirici etkinliklerde buluşuruz”

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

İçel Sanat Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleşen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği 25. Mersin Arkeoloji Günleri’nin açılışı Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Açılışta Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı A. Mecit Baskın ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile arkeologlar yer aldı. Başkan Seçer, salgın sürecinin her alanda olduğu gibi kültür, sanat ve arkeoloji alanına da etki ettiğini belirterek, “Gelecek yıl umut ediyorum pandemi dışında, normal hayatta çok daha etkin, çok daha güzel, çok daha ses getirici etkinliklerde buluşuruz” dedi.

“Sanıyorum dünyada en değerli topraklar üzerinde yaşıyoruz”

Arkeolojinin önemli bir bilim dalı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Her hinterlandın, her bölgenin de önemi, değeri farklı ama sanıyorum dünyada en değerli topraklar üzerinde bizler yaşıyoruz. Arkeolojik değeri çok yüksek. Biz bu toprakların insanlarıyız. Kadim Anadolu topraklarının sadece arkeolojik zenginlikleri yok. Tarihi, kültürel birikimleri. Muazzam bir coğrafya, medeniyet. Geçmişte bütün insanlığı etkileyen, semavi dinlere, öğretilere ev sahipliği yapmış olması bizim topraklarımıza ayrı bir değer katıyor. Siyasiler olarak bunun bilincindeyiz ama bilincinde olup da bilmemezlikten gelen ya da bilincinde olmayan siyasilerin de kısa süre içerisinde bu bilince erişmelerini diliyorum” diye konuştu.