Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, bünyesinde kurulu 69 meslek odası ve 60 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladı ve esnaf sanatkarların sorun ve beklentileri hakkında fikir alış verişinde bulundu.

MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Ahilik Haftası kutlama ziyaretlerinden dolayı CHP Mersin Milletvekili Av Alpay Antmen’e teşekkürlerini ileten Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, “Günümüzde, esnaf ve sanatkarların oluşturduğu kurumlar; Ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir. İşte, daima “iyiyi, doğruyu, güzeli” benimsemiş olan Ahilik kurumunun bu yanlarını yeni nesillere aktararak öğretmek amacıyla her yıl coşkuyla kutladığımız Ahilik Haftasını, bu yıl Covid 19 salgını nedeniyle kısıtlamalı olarak gerçekleştirdik” dedi. Dinçer, “Kutlamalarımız Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayıp, Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinden oluşan protokol ziyareti ile sona erdi. Yine bu ziyaretlerimizde Yılın il Ahisi, Yılın kalfası ve çırağına ödülleri verildi” dedi.

Covid 19 salgınından en büyük zararı gören esnaf sanatkarların mağduriyetinin hala devam ettiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Bugün kahvehanelerimizde oyun yasak olmasından kaynaklı müşteriler gelmiyor. Yine okulların kapalı olmasından dolayı, servis araçlarımız evlerin önünde yatıyor. Ulaşım sektörümüz yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. İnsanların alış veriş yapmaması ve sokağa çıkmamasından kaynaklı esnafımızın kazanı kaynamaz duruma geldi” diye konuştu.

Ziyaret, güncel ekonomik ve siyasi gelişmeler hakkında da karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.