ANTALYA (AA) - Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark, ilk firma kabulünü Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu ile yaptı.

Antalya OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilen 52 dönümlük alanın bir kısmını, Ar-Ge çalışmaları yürütecek firmalara kendi tesislerini kurmaları için ayırarak, girişimcilik ekosisteminde hızlı bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefleyen Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü gerçekleştirdi.

Bir dönümlük alana kurulacak tesiste, ileri teknoloji tıbbi cihaz ve yazılımlarının Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yatırımın ilk ayağı olan firma kabul imza törenine Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknopark Genel Müdürü Dr. Aylin Tümay, Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan ve Başkan Vekili Dr. Tülin Özkan katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bahar, Antalya OSB Teknopark'ın bilim ve teknoloji alanında yapacağı atılımlar ile Antalya'nın tarım ve turizmden sonra bilim ile de anılacağına dikkati çekti.

Ar-Ge çalışmalarına her türlü desteği vererek, tıbbi cihaz üretimi ve ihracatında önemli bir teknoloji odağı olmayı hedeflediklerini belirten Bahar, Antalya OSB Teknopark'ın bir çekim merkezi olmaya başladığını, bundan da büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan da Türkiye'nin tıp alanında yüksek teknolojili tıbbi cihaz üretiminde maalesef olması gereken yerde olmadığını aktardı.

Sağlık tesislerinde kullanılan yüksek teknolojili tıbbi cihazların yüzde 95'inin ithal edildiğini vurgulayan Özkan, "Amacımız, ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamanın yanında yüksek kalite ve rekabetçi fiyatla dünya pazarına ihracat yapmaktır." ifadesini kullandı.