GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

MERSİN - Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıldönümü nedeniyle Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen'inde yüzücü olarak katılımıyla, Anamur'dan başlayarak, "Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs'a" etkinliği düzenlenecek.

Harekatın yıldönümü nedeniyle hazırlanan ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Yüzücüleri ve Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen, şanlı bayrağımızı yüzerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne götürecek. Etkinlik; Anamur İskelesi'nden 19 Temmuz Pazar günü saat: 06.30'da başlatılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Türk Milleti'nin tarih boyunca gittiği her yere barış ve hoşgörü götürdüğünü ancak yapılan güzel şeylerin karşısında hep ihanete maruz kaldığını vurguladı.

Kıbrıs'ta 1900'lü yıllarda başlayarak 1960'larda katliama ve soykırıma dönüşen Kıbrıs olaylarının, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış harekatı ile son bulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kıbrıs'ta bağımsız bir devlet olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasının temellerini attığını kaydeden Başkan Hidayet Kılınç: "5 bin yıldır tüm yeryüzünde Vefalı Türk olarak anılan, gittiği her yere, ulaştığı tüm toplumlara, barış ve hoşgörüyü aşılayan aziz milletimiz, maalesef çiçek uzattığından taş yemiş, el verdiğinden ihanet görmüştür. 1900'lü yılların başında başlayan, 1960'larda katliama ve hatta soykırıma dönüşen Kıbrıs Olayları da bunlardan birisidir. Kıbrıs'ta yaşayan Rumlar, kapı komşuları olan Türk vatandaşlarımıza zulmetmeye başlamış, insanlık tarihinin en acı katliamlarının faili haline gelmiş, bu caniliğin çığlıkları, Kıbrıs'a 70 km mesafede bulunan ilçemiz Anamur'da dahi duyulmuştur. Ancak, 20 Temmuz 1974'de vefalı Türk adaya çıkmış, Kıbrıs Türklerine uygulanan soykırıma son verdiği gibi, tüm caniliklerine rağmen orada yaşayan Rumlara'da insanlık dersi vermiş ve hem Rum kesiminin hem Türk kesiminin refahı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığını tüm dünyaya resmen ilan etmiştir" şeklinde konuştu.

Barış harekatı sırasında Kıbrıs'lı Türkler'e yardım ulaştırma konusunda Anamur'un jeopolitik bir önem üstlendiğini de hatırlatan Başkan Kılınç, düzenlenecek etkinliğe tüm Anamur'luları davet ederek: "Hem 1974 Barış Harekatı'nda, hem harekat öncesi Kıbrıs'lı Türklere yardım ulaştırma konusunda jeopolitik bir öneme sahip olan ilçemiz Anamur'da, harekatın 46. yıldönümünde, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile iş birliği yaparak, Devlet Eski Bakanımız Sayın Kürşat Tüzmen'inde yüzücü olarak katılacağı Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs'a etkinliğini yarın sabah saat 6:30'da Anamur İskelesi'nden başlatacağız. Çığlıklarına kulaklarımızla şahitlik ettiğimiz, kurduğumuz Bayrak Radyosu ile gözü kulağı olduğumuz, Kıbrıslı Türklerin lideri olan Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş'ın adına şiirler yazdığı  Anamur'da, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin bu kutlu günü anısına gerçekleştireceğimiz, Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrısa etkinliğine tüm hemşehrilerimi davet ediyor, Şanlı Bayrağımızı ve sporcularımızı uğurlamak üzere yarın sabah saat 06:30'da Anamur İskelesi'nde sizlerle buluşmayı diliyorum" dedi.