Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ilçe merkezinde bulunan tarihi Tevekkül Sultan Türbesi'nde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Özellikle kent merkezinde bulunan tarihi yerlerin canlandırılması ve bu güzelliklerin ortaya çıkarılması için başlattıkları çalışmaların devam ettiğine değinen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediye olarak tarihi değerlere sahip çıkacaklarını açıkladı.

Tevekkül Sultan Türbesinde devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Camikebir mahallemizde bulunan tarihi türbemizin restorasyonu ile ilgili olarak Mersin Valiliğimiz tarafından hazırlanan projenin uygulamasına başladık. Valiliğimize bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile ortaklaşa başlattığımız Tevekkül Sultan Türbesi restorasyon projesi sayesinde korunması gerekli kültür varlığı olarak ta tescilli olan türbeyi yeniden şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz. Şehrimizde var olan kıymetli eser ve mekanları gelecek kuşaklara aktarmanın tek yolu, şehir tarihini korumaktan geçmektedir. Belediye olarak kültür değerlerimizin korunması ve gelecek kuşaklara taşınması yönünde hazırladığımız tüm projelerimiz Mersin Valiliğimiz tarafından da kabul görmektedir.  Bu yüzden bizde belediye olarak hazırladığımız projelerle şehrimizin kültür varlıklarına gereken değeri veriyoruz.  Şehrimizin canlandırılması ve tarihi değerlerimizin ortaya çıkarılması yönündeki projelerimize ağırlık vereceğiz. Tarihte var olan bu eserimizi geleceğe taşıyacağız. Restorasyon çalışmalarının ardından Tevekkül Sultan Türbesini yeniden kentimize kazandıracağız” dedi.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE