Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezini ziyaret ederek burada özel çocuklarla ve aileleri ile bir araya geldi.

Kent merkezi ve mahallelerde yaşayan otizmli çocukların topluma kazandırılması amacıyla açtıkları özel yaşam merkezinde eğitim gören özel çocukları ziyaret eden Başkanvekili Altunok, burada eğitimciler nezaretinde ders gören çocuklara eşlik etti.

MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Türkiye'de bir ilk olan merkezde özel çocuklara ücretsiz eğitim imkanı sağladıklarını bildiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, yaptığı açıklamada, İlk göreve geldiğimiz günlerde ilçemizde yaşayan otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte bir kahvaltı programına katıldık. Bu toplantıda böyle bir merkezin ilçemize acilen kazandırılması gerektiğine inandım. Pencereden ailesi ile birlikte dışarıda özgürce oynayan çocukları izleyen özel çocuklarımızın bu durumu karşısında hemen belediye birimlerimizi harekete geçirerek bu projenin hazırlığını yaptık. Yer tespiti ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de yaptığımız görüşmeler sonucu bu merkezin yapımına başladık. Bu merkezimizi geçtiğimiz Nisan ayında hizmete açacaktık ama ülkemizi tehdidi altına alan korona virüsten dolayı ertelemek zorunda kaldık. Yaptığımız tesbitlere göre ilçemizde yaşayan 250’ye yakın özel çocuğumuz bulunmakta. Belediye olarak bugün hayata geçirdiğimiz bu hizmeti bir başlangıç olarak görüyorum. Bu hizmetlerimizi daha da genişleterek ve büyüterek ileriye taşımayı hedefliyoruz. İlçede yaşayan otizmli çocuklarımızın eğitimine ne kadar çok katkı sağlayabilirsek o kadar mutlu olacağız. Yaptığımız bu hizmetlerden faydalanacak olan özel çocuklarımıza sunduğumuz bu hizmet ülke genelinde bir ilki oluşturmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden de aldığımız desteklerle hem merkez içerisinde eğitime yönelik hizmetlerimiz, hem de merkez dışında özel çocuklarımızın faydalanabileceği oyun alanları oluşturduk.  Merkezimize kayıtlı 24 çocuğumuz var 16 tanesi aktif olarak eğitimlere katılıyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim meleklerimiz, onlar bizim baş tacımızdır. Hizmete sunduğumuz merkezimizde ilçede yaşayan özel çocuklarımıza öğretmenler nezaretinde spor, resim, müzik, halk oyunları gibi alanlarda eğitim veriyoruz. İlerleyen zamanlarda da tarım, magnet yapımı, kaşık yapımı, ahşap işleri ve çiçek yetiştirme gibi konularda uygulamalı dersler vermeye başlayacağız. Özel çocuklarımızın aileleri ile sürekli iç içeyiz, bu merkezi oluşturmamızda bizleri yönlendiren ailelerimiz her zaman olduğu gibi bu merkezin açılmasına da büyük katkılar sağladılar. Ailelerimize ve burada görev yapan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diyerek özel çocuklarla ve aileleri ile bir araya geldi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE