ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

Silifke Göksu Otelde düzenlenen gazileri uğurlama töreninde konuşan Belediye Başkanı Sadık Altunok “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için mücadele ederek gazi olan siz değerli büyüklerimizi bugün yavru vatan Kıbrıs’a törenle uğurluyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 38. Yıldönümünde, “38 Mersinli Kıbrıs Gazimiz olarak Kıbrıs’ta şehit silah arkadaşlarınızın kabirlerini ziyaret edeceksiniz. Ben inanıyorum ki; orada kardeşlik ve özgürlük adına çok güzel mesajlar vererek, güzel anılarla döneceksiniz. Yavru vatan Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimizin sizlere en güzel şekilde ev sahipliği yapacaklarına inanıyorum. İki ülke arasında böylesine güzel ve anlamlı bir işbirliğinin sağlıklı temellerini atan da yine sizler olacaksınız. Vatan savunmasında mücadele eden siz değerli gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Yurdumuzun dört bir yanında vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yavru vatanda yaşayan kardeşlerimize Türkiye’mizden Mersin’imizden ve Silifke’mizden selamlarımızı iletirseniz çok memnun olacağız. Yolunuz açık olsun, güle güle gidin” diyerek gazilerle vedalaştı.

Mersin Valiliği,  Mersin Üniversitesi, Silifke Kaymakamlığı ve Silifke Belediyesinin işbirliğinde ve Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Proje Yürütücüsü Koray Gidirişlioğlu’nun nezaret ettiği gezinin  24-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenildi.  Düzenlenen törene Mersin merkez ve ilçelerden katılan 38 Kıbrıs Gazisinin yanı sıra Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Evren, Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar ve diğer davetliler katıldılar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. Yıldönümünde, “38 Mersinli Kıbrıs Gazisi Kıbrıs’ta şehit silah arkadaşlarının kabirlerini ziyaret etmek üzere Silifke-Taşucu limanından yola çıktılar. 

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE