Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız” diyen Silifke Belediye Başkanvekili Altunok yayınladığı mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bundan 100 yıl önce bugün, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlık ve kahramanlığın adı, Türk milletinin ortak sesidir. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Millî Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. Kabulünün 100. yıldönümünü kutladığımız İstiklal Marşımız, şüphesiz göğsümüzü kabartarak haykırdığımız, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirip artırmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıldönümünü canı gönülden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE

MBB BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER'İ ZİYARET ETTİ MBB BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER'İ ZİYARET ETTİ