İlçeye bağlı Say mahallesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, birlik ve beraberlik mesajı vererek Alevi Bektaşi öğretisinin anlamına da dikkat çekti. Belediye Başkanı Altunok, "Bir olalım, diri olalım. Bu kentte barış ve huzur içinde hep birlikte yaşayalım. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıyız. Biz de her zaman olduğu gibi bugünde ilçemizde yaşayan alevi kardeşlerimizle birlikte kurulan bu sofrada beraberiz. Her seçim döneminde söz verilen ama bir türlü yerine getirilmeyen Cemevi projesini de hayata geçirmek ve ilçemizde yaşayan alevi kardeşlerimizin hizmetine sunmak yine bizlere nasip oldu. Geçtiğimiz yıl Sayağzı mahallesinde  hizmete açtığımız cemevi alevi kardeşlerimizin ihtiyacına cevap vermektedir” diyerek etkinliğe katılanlara aşure ikram etti.

Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şube Başkanı Ümit Boyraz’da konuşmasında, Hazreti Hüseyin ve yol arkadaşlarının şehit edildiği Kerbela olayının, sadece Alevilerin değil, İslam tarihinin de en acı olaylarından biri olduğunu vurguladı. Dernek olarak düzenledikleri aşure günü etkinliğine katılanlara teşekkür ettiğini de belirten  Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şube Başkanı Ümit Boyraz, Silifke’de yaşayan alevilerin hizmetine sunulan cemevinin yapımında ve hayata geçirilmesinde büyük destek ve çaba gösteren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’a da şükran ve minnet duyduklarının da altını çizdi.

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

İlçeye bağlı Say Mahallesinde düzenlenen aşure etkinliğine Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Alevi Kültür Dernekleri Silifke Şube Başkanı Ümit Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Say Mahallesi Muhtarı Fikret Kocbaş ve vatandaşlar katıldılar.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE