GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Vatandaşların beklentilerini karşılayamayan ve eleştirilere maruz kalan Mersin Büyükşehir Belediyesinde bazı sosyal projelerin ilçe belediyelerden esinlenerek yapıldığı ortaya çıktı.

Göreve geldiği günden bu yana tek bir büyük projeyi hayata geçirmeyi başaramayan Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Vahap Seçer’den vatandaşın beklentisi sürüyor. Özellikle kentin trafik ve ulaşım sorununu ortadan kaldıracak ‘metro’ projesi ile ilgili hala tek bir çivi bile çakılmazken, katlı otopark ve katlı kavşak projeleri de beklemede. Hal böyle olunca Büyükşehir Belediyesi’nde büyük projeler hayata geçirilemeyince sosyal projelere ağırlık verilmiş durumda. Ancak hayata geçen sosyal projelerin de alt birim belediyelerden esinlenerek yapılması vatandaşlar arasında ‘kopyala yapıştır’ projeler olarak değerlendirilmeye başladı.

AKDENİZ’İN PROJELERİNİ TAKLİT ETTİLER

Akdeniz Belediyesi tarafından 1 yıldan uzun süredir hayata geçirilen ‘Hoş Geldin Bebek’ projesini, geçtiğimiz aylarda Mersin Büyükşehir Belediyesi de uygulamaya başladı. Yine Akdeniz Belediyesi’nin özellikle doğu kökenli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı ve o bölgelerdeki insanların kültürlerini devam ettirebilmeleri için hayata geçirdiği tandır ekmek projesini önümüzdeki süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de uygulayacağı öğrenildi.

BAŞKAN GÜLTAK’TAN BÜYÜKŞEHİR’E GÖNDERME

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da katıldığı bir radyo programında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği tandır projesi ile ilgili atıfta bulundu. Başkan Gültak, “Mersin Büyükşehir belediyesi tandır yapmaya başlayacakmış. Halbuki Gültak bundan 1 yıl önce tandırı zaten yaptı Akdeniz’e. Yapmaya da devam ediyor. Teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu projeyi akıl eden kişilere. Çünkü tandır önemli bir kültürdür. Biz bunu Emek mahallemizde 5 tane yaptık. Farklı bölgelerde de yer bulduğumuz zaman yapıyoruz. Çay Mahallemizde TOKİ tamamlandıktan sonra inşallah Belediye olarak yine yapacağız. Doğruyu bulmak ve güzeli takip etmek de iyi bir şey. Teşekkür ediyorum bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza. Bizim 1 yıl önce yaptığımız bir projenin doğru olduğunu görmüş, kendisi de uygulamaya başlamış. Olsun önemli değil” diye konuştu.