MERSİN – Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, 15 aylık görev süresince hayata geçirdiği projeleri anlattı. Düzenlediği Basın Bilgilendirme Toplantısı ile hizmetlerini kamuoyu ile paylaşan Başkan Gültak: “Aradan geçen 15 ayda, önce insan şiarıyla; adil, eşit ve kaliteli hizmet vererek, Akdeniz’de değişim, dönüşüm, yenilenme ve kalkınma hamlesi başlattık. Akdeniz’in kaybedilen 20-25 yılını geri kazanmak için her alanda hizmet atağına giriştik” dedi.

Eğitim’den spora, yeşil alanlardan kentsel dönüşüme, dev yatırımlardan sosyal belediyeciliğe varıncaya kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Gültak, seçim sürecinde: “Değiştirin, hep beraber değiştirelim” şeklinde bir slogan ürettiklerini ve 15 ayda yapılan hizmetlerle Akdeniz’de değişimin hissedilmeye başladığını kaydetti.

AKDENİZ’DE YENİ BİR İŞ MERKEZİ DOĞUYOR

Toplantıda büyük projelerinden bahseden Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, yüzde 48’i kendilerinde bulunan eski Akdeniz Belediye Binası’nın tamamını aldıklarını vurguladı. Gültak, bu yeri yıkarak yerine 21 katlı, altında otoparkı ve dükkânlar bulunan bir iş merkezi yapacaklarını söyledi.

KARADUVAR BALIKÇI BARINAĞI KAPASİTE ARTTIRMA PROJESİ

Karaduvar Balıkçı Barınağı’nda kapasite arttırma çalışmalarının başlayacağını da ifade eden Başkan Gültak: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan ile birlikte Karaduvar ile ilgili peş peşe müjdeler verdiler. Karaduvar Limanı’nda mendirekler ile kapasite arttırılacak, iç derinlik sağlanarak Çamlıbel’de konuşlanan profesyonel gemilerin Karaduvar’a gelmesi sağlanacak. Barınağa yapacağımız ilave rıhtım ve iskelelerle tekne kapasitesini yaklaşık 320’ye çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Karaduvar sahili ve balıkçı barınağında, bakım ve yenileme çalışması başlattıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Gültak: “Sahilde tahkim çalışması yaptık, yeni bir istinat duvarı örerek, ayrıca sahilin kumunu çöp ve atıklardan arındırdık. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmasıyla da adeta bir mesire alanına çevireceğimiz Karaduvar sahilimize gelen insanlarımız; gönül rahatlığıyla denize girip yüzebilecek, dileyen balığını avlarken; isteyen denizin kenarında pikniğini yapabilecek. Karaduvar Sahilinin 2. Etap (Doğu) kısmında da çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına başladık” dedi.

ÇAMLIBEL DAHA DA GÜZELLEŞECEK, MARİNA PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın da Mersin’e yakışır bir hale getirileceğini vurgulayan Gültak, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın; bu konuyla ilgili proje çalışmalarının başladığı yönünde kendilerine müjde verdiklerini ifade etti. Yapılacak proje ile balıkçı barınağının, hem marina hem de su sporlarının ve ışıklı su gösterilerinin yapılabildiği, iskele ilavesi ile tam donanımlı, Mersin’e yakışır, ilgi çeken aktivite alanı olacağını kaydeden Başkan Mustafa Gültak: “Belediye olarak, projenin başlaması noktasında Bakanlığımızla koordinasyon ve iletişim içindeyiz. Çamlıbel Mahallemizde ayrıca; Atatürk Caddesi üzerinde aydınlatma ve çevre düzenleme projesini başlatmayı planlıyoruz. Bu projemiz ile ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yetki devri süreci devam etmektedir” dedi.

MERSİN’İN İMAR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Mersin’in imar sorununu da çözüme kavuşturmak amacıyla gerekli girişimlerde bulunduklarının altını çizen Başkan Gültak: “Yıllardır ‘olmaz’ denilen; Mersin’in 1/5000'lik planının çıkması ve kentin imar sorunun çözülmesi yönündeki girişimlerimiz sonuç verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2. Etap 1/5000'lik imarıyla ilgili onay yazısı, kamu yararı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından onaylandı” ifadelerini kullandı.

ADANALIOĞLU; CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE KORUMA ALTINA ALINDI

Endemik türlere ve nesli tükenmekte olan canlılara yuva olan Adanalıoğlu Bölgesinde; 2 buçuk milyon metrekarelik alanın, Mayıs ayı içinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma altına alındığını hatırlatan Başkan Gültak şunları söyledi: “Kararname ile bölgenin 1 milyon metrekaresi ‘kesin hassas koruma alanı’, 1 buçuk milyon metrekaresi de ‘doğal koruma alanı’ ilan edildi.”

NİHAL ERDEM MTAL MÜDÜRÜ HAKAN ÖRDEK: “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR” NİHAL ERDEM MTAL MÜDÜRÜ HAKAN ÖRDEK: “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”

Adanalıoğlu Belediyesi’nce geçmişte ‘çöp depolama alanı’ olarak kullanılan ve yıllar içinde tonlarca çöp ve atık biriken bölgede temizlik çalışması başlatarak, iş makineleri ve kamyonlar yardımıyla, alanda önce tesviye ve düzeltme çalışması yaptıklarını da kaydeden Gültak, ardından da 8 dönümlük alana yayılan çöplerin üzerine kamyonlarla taşınan 5 bin ton toprağın serimi ve dolgusu yapılarak üzerinin örtüldüğünü ifade etti.