Koronavirüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye verilecek olan Bin’er TL sosyal yardım parası için detaylar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşıldı. PTT kanalıyla yapılacak yardımlar yaklaşık 8 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Kimler faydalanacak?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında, halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında Bin’er TL ödeme yapılacak.

Yardımlar adrese getirilecek!

TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI TARSUS’TA YOL BAKIM ÇALIŞMASI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara evdekal çağrıları yapılması ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla ödenecek yardımlar kişilerin adreslerine gidilerek teslim edilecek.

“Vali Su’dan Mersinlilere mesaj”

Mersin’de de ödemelerin yarın itibari ile başlayacağını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Mersin Valisi Ali İhsan Su, vatandaşlara evde kalmaları çağrısında bulundu.

Vali Su şunları söyledi: “Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan Bin TL yardımlar yarından itibaren kaymakamlıklarımız tarafından vatandaşlarımızın adreslerine teslim edilecektir. Vatandaşlarımızın PTT şubelerine gitmelerine gerek yoktur. #EvdeKalMersin”

SOSYAL YARDIMIN ÖDENECEĞİ TARİHLER

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,
1 ve 6 olanlar 2'sinde
2 ve 7 olanlar 3'ünde
3 ve 8 olanlar 4'ü
4 ve 9 olanlar 5'inde

PTT kartı olan vatandaşlar Bin TL’lik yardımı tüm kamu bankalarının ATM’lerinden komisyonsuz olarak çekebilecek.