ADANA - Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Muğla’da hunharca katledilen Pınar Gültekin’in adının Yüreğir’de bir parka verilmesini önerdi, meclis üyeleri oy birliği ile kabul etti.

Muğla'da 16 Temmuz'da kaybolduktan 5 gün sonra cansız bedeni bir varil içerisinde yakılmış, üzerine beton dökülmüş halde bulunan ve memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde toprağa verilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in ismi Adana'nın Yüreğir ilçesinde parka verilecek.

Yüreğir Belediyesi Ağustos Ayı 5. Meclis Birleşimi Başkan Fatih Mehmet Kocaispir başkanlığında yapıldı. Oturumda cinayete kurban giden Pınar Gültekin'in adının ilçede yapılan bir parka verilmesi maddesi görüşüldü.

Sırası ile birer konuşma yapan CHP Meclis Üyesi İsmet Yüksel, İyi Parti Meclis Üyesi Recai Mercimek ve AK Parti Meclis Üyesi Aslıhan Yavuz, Başkan Kocaispir’e teşekkür etti. Konuşmalarında kadına şiddetin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu vurgulayan meclis üyeleri teklife destek vereceklerini ifade ettiler.

Dervişler Mahallesi'nde yapılan ve kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir de anıt inşa edilecek olan parka Pınar Gültekin adının verilmesi tüm partilerin meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

NİHAL ERDEM MTAL MÜDÜRÜ HAKAN ÖRDEK: “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR” NİHAL ERDEM MTAL MÜDÜRÜ HAKAN ÖRDEK: “RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”

Oylamanın ardından Başkan Kocaispir, telefonla Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin'e bağlandı. Başkan Kocaispir baba Gültekin'e tüm meclis üyeleri adına başsağlığı diledi. Gültekin, “Bu karar benim için çok duygu dolu bir anlam taşıyor. Allah düşmanıma bu acıyı yaşatmasın” dedi.

Türkiye'de kadın cinayeti ve şiddet konusunun ne töremize, ne inancımıza, ne aslımızla asla bağdaşmayan bir konu olduğunu belirten Başkan Kocaispir, “Pınar, canavarca hisle ve hunharca katledildi. Hepimiz çok üzüldük. Bununla ilgili bir farkındalık ortaya koymak gerekiyordu. Pınar kardeşimizin ismini tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın ortak kararıyla Adana'da, Yüreğir'de bir parkımıza veriyoruz. Kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak adına parkımıza bir anıt da yapmayı düşünüyoruz. Babası ile telefon bağlantısı yaptık. Acısını paylaşıyoruz. Çok büyük, tarifi olmayan bir acı. Onun acısını paylaşmak için kendisini de park açılışımıza davet ettik. Önümüzdeki günlerde ailesinin de katılımıyla parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.