MERSİN - Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, CNN TÜRK ekranlarında Uğur Önver'in sunduğu A'dan Z'ye programına canlı bağlanarak, yürüttükleri “Anne-Kız Projesi”ni anlattı. Proje kapsamında Silifke yaz kampında dezavantajlı 100 anne ve kızını ağırladıklarını anlatan Başkan Gültak, ömründe hiç tatil yapmamış 65 yaş üstü Akdenizli çiftlere de ilerleyen zamanlarda bu kampta tatil yaptıracaklarını açıkladı.  

Projeye geçtiğimiz sene başladıklarının bilgisini veren Başkan Gültak, “Akdeniz bölgesinde çok farklı renklerimiz var. Farklı renklerden oluşan 8-12 yaş grubu 1000’e yakın çocuğumuzu geçtiğimiz yıl bu kampta buluşturduk. Bu sene pandemi nedeniyle yayımlanan genelgeler kapsamında 18-22 yaş aralığındaki kız öğrencilerimizi kampımıza getirdik. Onlar burada güzel bir tatil yaptılar. Eğlendiler, bilgilendirildiler. Sonra yine 18-22 yaş grubundaki erkeklerimiz geldi. Şimdi ise anne ve kızlar var.” dedi.

“DEZAVANTAJLI AİLELERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR

Proje kapsamında özellikle dezavantajlı ailelere ulaşmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Gültak, “İçlerinde hayatlarında hiç tatile çıkmamış aileler var. Babaları ölmüş çocuklar, boşanmış aileler var. Üstelik bunlar dezavantajlı aileler. Denizi görsünler, kampı görsünler, devleti tanısınlar istiyoruz. Değişik alanlara gidip moral motivasyon bulsunlar. Bugünlerde biliyorsunuz ki en çok sağlığa, morale ihtiyacımız var. Akdeniz’in de buna ihtiyacı var. Kamp alanımızda ebru sanatı, farklı eğitim programları, kültür sanat etkinlikleri ve bir çok eğlenceli aktiviteler düzenliyoruz. Aktivitelerimizde anne ve kızları beraber yarışıp keyifli vakit geçiriyorlar. Hatta az önce benimde çok hoşlandığım bir sopa oyunu oynadık. Dolayısıyla eğlence güzel burada. Akşam konserler var. Deniz var, hava, güneş her şey çok güzel.” şeklinde konuştu. 

“HİÇ TATİL YAPMAMIŞ 65 YAŞ ÜSTÜ ÇİFTLER BU KAMPTA BULUŞACAK”

Bir sonraki kamp etabında şehit ailelerini misafir edeceklerini dile getiren Gültak, “100 şehidimizin kıymetli ailelerinin içerisinden anne ve kızlarımızı burada ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ömründe hiç tatil yapmamış 65 yaş üstü Akdenizli çiftlere de ilerleyen zamanlarda bu kampta tatil yaptıracaklarını açıklayan Başkan Gültak, şunları kaydetti: “200’e yakın 65 yaşını doldurmuş, hayatında hiç tatile çıkmamış, eşinin elinden tutup hiç sahilde yürümemiş, ayakları kumlara değmemiş yaşlılarımızı biz Eylül ayından sonra burada ağırlayacağız. Amacımız sadece tatil, deniz değil. Burada yaş gruplarına göre faaliyetler ve eğitimler düzenleniyor. Güzel bir ortam oluşuyor. Ayrıca Akdeniz’de farklı mezheplerden, farklı renklerden, farklı dillerden, ırklardan insanlar var. Yani Türkiye’nin ortalaması Akdeniz. Biz bu kamplarda Akdeniz’in tüm renklerinden insanları burada birleştiriyoruz. Az önce ebru sanatı yapmışlardı farklı renklerden. Biz bu ebruyu burada insanlarla birlikte yapıyoruz. Annelerimiz, kızlarımız, gençlerimiz memnun. Geçtiğimiz yıldan bu yana kampları kullanmamıza izin veren özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na ve Mersin’in abisi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyoruz.”

“AİLE İLİŞKİLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYORUZ”

Başkan Gültak, sunucu Uğur Önver’in Akdeniz ilçe sınırları içerisindeki kırsal bölgelerde belediye tarafından yürütülen demografik taramanın amacına ilişkin sorusunu şu şekilde yanıtladı:  “İlk geldiğimiz günden itibaren psikoloğumuz, sosyoloğumuz ve diğer uzmanlarımızı aldık ve tüm Akdeniz’de aileleri tarıyoruz. Çünkü aileler içerisinde sorunlar var. Özellikle anneler ile kızlar arasında, babayla kızlar arasında sorunlar var. Bunu dışarıya çıkartamayan aileler var. Akdeniz biraz daha bu kültürlere yakın olduğu için onları tarıyoruz. Belki telefon açamıyor, bir yere gidemiyor ama ayağına geldiğimiz zaman kendi dertlerini ve sıkıntılarını anlatabiliyor. Bu şekilde psikologlarımız gerekirse hekimlere gerekirse kendileri temas halinde olarak o ailelerin sorunlarını büyümeden küçük çapta halletmeye çalışıyor. İlçe sınırlarındaki kütüphanelerimizde buluşuyoruz. Aileler oraya geliyor anne içeride psikologla aile hayatını konuşurken, sosyoloğumuz ve diğer uzmanlarımız çocuk kütüphanesinde çocuklarımızın aile hayatından nasıl etkilendiklerini ve neler yaptıklarını tespit ediyorlar. Böylelikle aile ilişkilerini sağlamlaştırıyoruz. Mutluluğun olmazsa olmazı sağlam ailedir.”

“BERABER AYNI ÇORBAYA KAŞIK SALLIYORUZ”

Akdeniz’in 5-6 sene öncesine kadar uyuşturucu ve terörle anılan bir ilçe olduğunu anımsatan Gültak, “Çocuklar bu olaylardan çok etkileniyor. Emniyet güçlerimiz, valimiz ve bizlerin çalışmaları neticesinde uyuşturucudan, terörden eser yok. Herkes birbirini seviyor. Aileler çok önemli. Ben seçim çalışmalarımda Akdeniz ilçesindeki insanlık dramını sona erdireceğimi iddia etmiştim. Eşimle bu ailelerin yanına haftada 1-2 gidiyoruz. Beraber yemek yiyoruz. Beraber aynı çorbaya kaşık sallayarak kardeşliği, barışı önemsiyoruz. Sorunları büyütmeden çözmeye çalışıyoruz. Akdeniz çok mutlu. Akdeniz çok gülüyor. Barış içerisinde, sevgi ortamında büyüyor. Kısacası Akdeniz’de barış, mutluluk var. Şehircilik ve imar adına da değişen, gelişen ve canlanan bir Akdeniz var.” diye konuştu.