Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce, 2020 yılı Ocak ayından itibaren uygulamaya konan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kesintisiz şekilde devam ediyor. Kent çapında ses getiren, yoğun ilgi gören örnek sosyal proje sayesinde, dünyaya yeni gelen bebekleri için ailelere, içinde hem bebeğin hem de annenin birçok ihtiyacını karşılayan gıdalar ve çeşitli ürünlerin yer aldığı çanta hediye ediliyor.

“Projeyi, Mersin’de başlatan ilk belediyeyiz”

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

Anne ve babaları tebrik etmek, sevinçlerini paylaşmak amacıyla bugüne dek birçok aileye ziyaret gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu kez de yeni doğan bebekleri nedeniyle, belediye fen işleri müdürlüğü personeli M. Zeki Ergin ile çevre koruma kontrol müdürlüğü personeli Serhat Güler’i evlerinde ziyaret etti. Özel Kalem Müdürü Onur E. Gümüştok’un da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Mustafa Gültak; “Hoş Geldin Bebek’ projesi ile bugüne dek 4 binin üzerinde aileye ulaştık. Akdeniz Belediyesi olarak, Mersin’de bu güzel ve örnek projeyi başlatan ilk belediye olmaktan dolayı gururluyuz, sevinçliyiz” dedi.

“Toplumun temeli ve çekirdeği ailedir”

Başkan Gültak; proje kapsamında, uzman psikolog ve sosyolog eşliğinde ebeveynlere; bebek bakımı, çocuk büyütme ve aile içi iletişim eğitimi verdiklerini de kaydetti. “Özellikle ilk kez anne olan ebeveyne bu desteğin verilmesini önemsiyor, onların yükünü bir nebze hafifletiyoruz” diyen Başkan Gültak; “Çünkü bebek bakımı gerçekten çok meşakkatli bir süreç. Ebeveynlere verdiğimiz bu hizmet ile bebeğin aşı takviminin takibi, sağlığıyla ilgili sorunların erken teşhisi ve böylelikle tedavinin başarılı olması sağlanıyor. Çünkü toplumun en önemli çekirdek birimi ailedir. Akdeniz sınırları içerisinde yaşayan ailelerin mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur. Dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerimiz Asel Asiye ile Ömer Şeyhmus’a hoş geldin diyoruz. Allah, onları analı, babalı, sağlıklı büyütsün” şeklinde konuştu.

Çantada, anne ve bebek için birçok ürün var…

Akdeniz sakinlerinin ilgisi ve beğenisini toplayan hizmetin kesintisiz süreceğinin de altını çizen Başkan Gültak; “Dünyaya gözlerini yeni açan bebekleri için ailelerimize hediye ettiğimiz çantada, biberondan emziğe, çeşitli mamalara ve bebek bezine kadar; bir bebeğin ve annenin ihtiyaç duyduğu pek çok şey mevcut. 2020 yılı başında hayata kattığımız proje sayesinde ailelerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Özel önem verdiğimiz hizmetimiz ile ailelerimiz ve bebeklerimizle sıcak ve kopmaz bir bağ kurmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.