GENEL

Fiyatlar yüzde 3,25 azaldı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri, 2019 sonuçları değerlendirildi.

Abone Ol

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri, 2019 sonuçları değerlendirildi.

Açıklamaya göre; 2019 yılında bir önceki yıla göre sığır (yerli) fiyatı %2,74 azalış gösterdiği belirtildi.  Bir önceki yıla göre en az artış gösteren canlı hayvanların %0,61 ile sığır (kültür melezi) ve %4,77 ile tiftik keçisi oğlağı fiyatında olduğu bildirildi. 2019 yılında bir önceki yıla göre en fazla artışın %17,71 ile kıl keçisi ve %19,87 ile kıl keçisi oğlağı fiyatlarında gerçekleştiği ifade edildi.

Seçilmiş canlı hayvan fiyatları ve yıllık değişim oranları,  2019

Hayvansal ürünlerden yumurta fiyatı bir önceki yıla göre %3,54 azaldı

Hayvansal ürünlerden 2019 yılında bir önceki yıla göre en az artış gösteren %1,48 ile yapağı olduğu; 2019 yılında bir önceki yıla göre bal %15,94, inek sütü %20,87 ve koyun sütü %21,12 artış gösterdiği belirtildi.

Seçilmiş hayvansal ürün fiyatları ve yıllık değişim oranları,  2019

Canlı hayvan değerinde yıllık %13,09 artış gerçekleşti

 

2019 yılında bir önceki yıla göre büyükbaş hayvanların değerinin %8,46 artarak 112,86 milyar TL, küçükbaş hayvanların değerinin %25,36 artarak 46,48 milyar TL olduğu belirtildi. 2019 yılında bir önceki yıla göre kümes hayvanlarının değerinin ise %20,86 artarak 5,91 milyar TL olduğu ifade edildi.

Hayvansal ürün üretim değeri bir önceki yıla göre %18,66 arttı 

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında bir önceki yıla göre toplam süt üretim değerinin %24,64 artarak 43,65 milyar TL ve toplam kırmızı et üretim değerinin %17,41 artarak 38,14 milyar TL ve bal üretim değerinin %16,44 artarak 4,27 milyar TL olduğu bildirildi. 2019 yılında yumurta üretim değerinin bir önceki yıla göre %2,27 azalarak 7,35 milyar TL olduğu ifade edildi.

Canlı hayvan ve hayvansal ürünler üretim değeri, 2019