2002 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesinin 10’uncu kuruluş yıl dönümünde başlatılan proje, Mersin’deki tüm kesimleri bir araya getirdi. Ana hedefi; “Müzik, İnsanlığın Uluslararası Dilidir” ilkesinden yola çıkarak, Mersin’in, Akdeniz Bölgesi’nin, Türkiye’nin ve tüm insanlığın evrensel müzikle buluşmasını sağlamak.

Avrupa Festivaller Birliği Üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nden (MERFEST) bahsediyorum. Mersin’in uluslararası arenada tanıtımını yapan festival, bu yıl 19’uncu kez müzikseverlerle buluşacak. Muhteşem bir açılış konseri ile 01 Nisan 2020 tarihinde “Merhaba” diyecek sanatseverlere.

Birbirinden güzel sesler sahne alacak yine bu yıl da. Hepsini tek tek saymayacağım burada. Merak edenler https://www.merfest.org.tr/ web adresini ziyaret ederek etkinliklerin tarihlerine ulaşabilirler.

Festival Yönetim Kuruluna teşekkür

Evet, her güzel şeyin olduğu gibi bu festivalinde kahramanları var. Yıllardır bıkmadan, usanmadan festivalin amacına ulaşması için sürekli beyin fırtınası yapıyorlar. Mersin’i tanıtmak, sanatla iç içe bir kent oluşturmak ve sanayi, tarım, liman, lojistik, turizm kenti olmayı bir türlü başaramayan Mersin’i sanatla öne çıkarmak gayretindeler.

Ekibin başında Sanat Etkinlikleri Derneği Başkanı Selma YAĞCI Hanımefendi var ancak bir de bu işin mutfağında olan gizli kahramanları var. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Zehra SOLMAZER, Genel Sekreter Ferda ER, Sayman Tuba KAYA, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet YEŞİL, Dırahşan BULUT ve Nuran KURTULUŞ birbirleriyle ve kent yönetimiyle kenetlenerek festivali hep bir adım ileriye taşımaya çalışıyor ve 19 yıldır bunu da başarıyorlar. Festivalin hedeflerine ulaşması için Mersin, Türkiye ve Uluslararası arenada her kesimle istişare kuran birbirinden değerli isimlerden oluşan bu ekip, önemli başarılara imza atıyor.

01-18 Nisan tarihlerine kimseye randevu vermeyin

Ulusal ve Uluslararası düzeyde önemli isimlerin sahne aldığı festivalin bir diğer önemli noktası da konser alanları. Mersin’in tarihi, turistik değerleri de düşünülerek seçilen konser alanları kentin önemli bir dokusunu da ortaya çıkarıyor. Festival ayrıca kentin tüm dinamiklerini bir araya getirmesi ile de ayrı bir özellik taşıyor. Mersin Valiliği başta olmak üzere, Belediyeler, Odalar, Konsolosluklar, Büyükelçilikler ve Kültür Ofisleri, Odalar, Dernekler, Resmi Kurumlar ve Mersin ekonomisinin can damarı olan Firmaların destekleriyle farklı görüşlerin müzik ortak paydasında buluştuğu Festival kentteki birlik ve beraberlik duygusu da sergileniyor kamuoyuna.

01-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, sadece Mersin’de ikamet edenleri değil, birbirinden değerli müzik insanlarını dinlemek isteyen tüm sanatseverleri bekliyor. Sakın bu tarihler arasında kimseye randevu vermeyin. Çok önemli bir fırsatı kaçırmış olursunuz. Benden söylemesi…