Evet, öğretmenler yatıyor.
Sen evde bir çocuğu susturamazken O, 40-50 tanesini susturuyor ve bunu da yatarak yapıyor.
Sen çocuğunun bir ödevini kıyameti kopartarak yaptırırken O, sabırla, üzmeden, kırmadan çocuğuna ders veriyor ve bunu da yatarak yapıyor. 
Sen evladının hal ve hareketlerine sinirle karşılık verirken O büyük bir özveriyle iyiyi bulması için çaba harcıyor ve bunu da yatarak yapıyor. 
Sen çocuğuna doğru yolu öğretmeye çalışan insana haylazlık yapmasından dolayı sırf evladına kızdığı için soruşturma açtırırken O mesleğinin onurunu düşünüyor ve evet bunu da yatarak yapıyor. 
Sen pandemi sürecinde yasaklardan dolayı evinden çıkmazken, babanın, annenin bile yanına gitmezsen O, kendi cebinden benzini koyarak, kendi arabasıyla kilometrelerce yol kat ediyor ve 65 yaş üstündeki senin babanın, annenin maaşını bankadan çekiyor. Yetmiyor anne ve babanın alış-verişini yapıyor, ilaçlarını eczaneden alıyor. Evet bunu da yattığı yerden yapıyor. Hem de bir maaşı almak için önce ailenin yanına bankamatik kartını almaya gidiyor, sonra bankadan parayı çekiyor, sonra bankanın verdiği makbuzu ailene imzalamak için yeniden ailenin evine gidiyor, makbuzu imzalatıyoor ve tekrar bankaya makbuzu teslim ediyor. Yani bir maaş için o yolu 4 kez aşındırıyor. Karı ne? Sadece bir Allah razı olsun... 
Sen sıcacık evinde huzurla dururken O senin evladına vatan, millet sevgisi aşılıyor diye şehit ediliyor. Eee bunu da yatarak yapıyor...
Pandemi nedeniyle senin çocuğuna eğitim vermek için tüm imkanlarını seferber ediyor, senin mesajlarına gece 23.00'de bakmak zorunda kalıyor. Evet bunu da yatarak yapıyor. 
Yatıyor ya nasıl olsa o nedenle şimdi de Adana Kamu Hastaneleri Başkanlığı Çağrı Merkezi'nde görevlendirilmeleri isteniyor. Yatıyor ya nasıl olsa kendisinin ve ailesinin sağlığını hiçe sayarak, Covid teşhisi konan ve karantina da olan hastaları evine gidip kontrol etmekle görevlendiriliyor...
Eeee... Herşeyi yatarak yaptığına göre bizim çocuklarımız nasıl eğitim alıyor... Üniversite kazanıp doktor, mühendis, polis, yatan öğretmen, asker, mimar, avukat vs.vs. nasıl oluyor?
El insaf, el vicdan ve birazda vefa artık...