Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer;  okul servis araçlarında aranan Üç nokta emniyet kemeri bulundurma, her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistemler bulundurma, İç ve dış kamera ile en az otuz gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurma, İç mekânı gösteren beyaz cam kullanma ile Sürücülerin Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu çerçevesinde alınan Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak zorunluluğunun 03 Eylül 2021 tarihine kadar ertelendiğini söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Coronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesiyle 7 aydır çalışmayan ve bu süreçte ekonomik mağduriyet yaşayan servisçi esnafına 12 Eylül 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve bu sektör temsilcilerine getirilen bazı yükümlülüklerin ileri tarihe ertelendiği yönetmelik değişikliği müjdesi verdi.

Başkan Dinçer, 12 Eylül 2020 tarihli ve 31242 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 25.10.2017 tarihli ve 30221 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nin; Geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “30.06.2020”ibaresi “30.06.2021” olarak, Geçici 2 nci maddesinin birinci ve üçüncü fıkralarında yer alan “03.09.2020” ibareleri “03.09.2021” olarak değiştirildiğini söyledi.

Başkan Dinçer, “ Söz konusu yönetmelik değişikliği ile Okul Servis Araçlarında aranan; Üç nokta emniyet kemeri bulundurma, her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistemler bulundurma,  İç ve dış kamera ile en az otuz gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurma, İç mekânı gösteren beyaz cam kullanma ile Sürücülerin Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu çerçevesinde alınan Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak  zorunluluğu “03.09.2021” tarihine kadar ertelendi” dedi.

KARİYER.NET, İŞ HAYATINDA EŞİTSİZLİĞİN İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI KARİYER.NET, İŞ HAYATINDA EŞİTSİZLİĞİN İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

Başkan Dinçer, “ Yine yönetmelikte yapılan değişiklikle  (Belediye sınırları dışına/dışından yapılan okul servis hizmetleri için; yapılacak taşımanın şehirler arası veya şehir içi olmasına bağlı olarak taşımacı ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenmiş karayolu yolcu taşımacılığı yetki belgelerinden birine sahip olmalıdır şartı,  Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamındaki servis faaliyetlerinde 30/06/2021 tarihine kadar ertelenmiştir” diye konuştu.

Başkan Dinçer,  Ülkemizde  Coronavirüse karşı alınan bir dizi tedbirler kapsamında okulların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren kapalı olduğunu sözlerine ekleyerek, “ “Alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinde tüm okullar tatil edilmiştir. Bu nedenle, bu tarihten itibaren okul servis araçları çalışamamış ve servis taşımacılığı yapılamamıştır. Ekmeğini, emeği ve alın teriyle kazanan, geçim kaynağı sadece servis taşımacılığı olan, başka da bir geliri olmayan esnafımız bu süreçte ekonomik olarak mağduriyet yaşamıştır. Bu olağanüstü durumun yanı sıra Servis Araçları yönetmeliği ile getirilen bazı zorunluluklar servisçi esnafımızın tamamen sonunu hazırlamaktaydı. Bunun önüne geçme anlamında üst kuruluşumuz TESK ve TŞOF önderliğinde ilgili bakanlıklarla yapılan girişimler sonucu servisçi esnafımıza getirilen bazı yükümlülükler bir yıl süre ile ertelenmiştir” şeklinde açıklamasını tamamladı.