Çok fonksiyonlu bir e-ticaret yönetim programı olan Propars,  e-ihracat alanında kadın istihdamını artırmaya yönelik bir çalışma başlattı. KOBİ’lerin Amazon, ebay ve Etsy gibi dünyanın en önemli alışveriş sitelerinde yer almasını sağlayan Propars bulut teknolojisi kullanarak 54 ülkeye ihracat yapılmasına aracılık ediyor.

Her ay 8 kadına ücretsiz e-ihracat eğitimi vermeye hazırlanan Propars,  kadınların e-ihracat sürecinin işleyişine hâkim olabilmelerini hedefliyor.

Şirket’in kurucusu Engin Sezgin’den birebir eğitim alacak kadınlar, bu özel program sayesinde sektördeki profesyonellerin önerileri ve deneyimlerinden haberdar olacaklar. Kadınlar bu eğitim sayesinde, kendi işlerini kurmaları için gereken donanıma ulaşabilecekler. E- ihracat alanında bilgilerini genişletecek olan kadınlar ticarette daha aktif yer alabilecekler.

TEKSTİL FABRİKALARI YURTDIŞINA TAŞINIYOR TEKSTİL FABRİKALARI YURTDIŞINA TAŞINIYOR

Toplamda 8 saat sürecek ve ücretsiz yapılacak eğitim programına katılan kadınlar e-ihracat süreçlerini kapsamlı olarak öğrenecek ve sertifika almaya hak kazanacaklar.

Sezgin verecekleri ücretsiz eğitimlerle ilgili şunları söyledi: “Bu programı uygulamaktaki en büyük amacımız, sektördeki kadın istihdamını artırmak. Kadınların her açıdan desteklenmesi gerektiği bir dünyada yaşıyoruz. Kadın başarılarının artması,  dünyanın daha iyi bir yer alması için çok önemli.”

Bu eğitime, e-ihracata meraklı, öğrenmeye açık, kendi işinin sahibi olmak isteyen kadınlar katılabilecekler.