S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı düşük faizli 6 ay geri ödemesiz kredi ifadeleri ile ilgili konuştu.

GÜRAL’DAN SLOVAK İŞ İNSANLARINA İŞ BİRLİĞİ MESAJI GÜRAL’DAN SLOVAK İŞ İNSANLARINA İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan düşük faizli, 6 ay geri ödemesiz kredi ve gençlere iş müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Mesleki eğitimlerde çalışan işçilerin maaşlarını kamu olarak ödeyeceğiz. İl il sektörel beceri haritaları oluşturuyoruz. Geleceğin mesleklerinde yeni iş imkanları için İŞKUR desteklerinde yeni düzenlemelere gidiyoruz. Gençlerin uzun dönem stajlarını destekliyoruz. İstihdam teşviklerini gözden geçirerek mükerrerliğe neden olan uygulamaları sadeleştireceğiz. İlave istihdam finansman desteği adıyla yeni bir destek modeli getiriyoruz. Yeni destek likitide sıkıntısı çeken küçük ölçekli firmalar bundan faydalanabilecek. Buna göre firmalar, istihdama kattıkları her 1 kişi için kredi garanti fonu kefaleti ile 24 ay vadeli ilk 6 ayı ödemesiz, 100 bin liralık kredi kullanabilecektir. En fazla 5 kişiye kadar olan bu uygulamada, taahhüdünü yerine getiren firma, yıl boyu ödediği vergileri kredi finansman maliyetinden düşebilecek. İstihdam oluşturan firmalar, bankalardan çok daha düşük faizle kredi kullanacak. Nakdi ücret desteğinden faydalanıp çalışanını tekrar işe alanlar, gereken şartları taşıdıklarında ilave istihdama katı desteklerinden faydalanabilecek.”

“İLAÇ GİBİ GELECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını, S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel değerlendirdi. Başkan Önel şöyle dedi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar, iş hayatına can suyu olacak adımlardır. Mesleki eğitimlerde çalışan işçilerin maaşlarının kamu tarafından ödenmesi başlı başına bir devrim niteliğindedir. Öte yandan pandemi süreci başarılı bir şekilde yönetilse de, verilen desteklerle esnaf ayakta tutulsa da tüm dünyada olduğu gibi iş hayatı, esnaf bundan öyle ya da böyle etkilenmiştir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 ayı ödemesiz düşük faizli kredi açıklaması ayakta kalmakta güçlük çektiğini söyleyen firmalar için ilaç gibi gelecektir. Özetle söylemek gerekirse, dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve Türkiye bu pandemi sürecini en hafif hasarla atlatma konusundaki gayretiyle göz dolduruyor. Atılan adımlar, verilen destekler de bu anlamda Türkiye’nin güçlü duruşunu ve konumunu bir kez daha ispatlıyor.”