ŞOK MARKETLER’İN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ DEVAM ETTİ ŞOK MARKETLER’İN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ DEVAM ETTİ

Erdemli Mersin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kuruluş Protokolü imzalandı. 878 dekar arazi üzerinde kurulacak olan karma OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Başkan Yardımcısı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu oldu. MTSO Yönetim Kurul Sayman Üyesi Cem Bucuge, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Gökçek ise Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.
Erdemli-Mersin OSB Müteşebbis Heyeti ikinci toplantısını Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirdi. Müteşebbis Heyet Toplantısı’na MTSO adına Mersin Erdemli OSB Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sayman Üye Cem Bucuge’nin yanı sıra MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş ile Meclis Üyesi Mehmet Atilla da katıldı.
Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Sayman Üye Cem Bucuge, “MTSO olarak Mersin’deki ekonomi odaklarına desteğimizi sürdürüyoruz. Son olarak Erdemli ve beraberinde tüm kentin ekonomik zenginliğine, sanayisine katkı sunacak Erdemli-Mersin OSB’nin hayata geçirilmesinde öncü olduk” dedi. Yatırım için belirlenen arazinin yüzde 93’ünün kamu arazisi olup yalnızca yüzde 7’nin özel mülkiyete ait olması nedeniyle kamulaştırma sürecinin hızla tamamlanıp OSB’nin en kısa sürede hayata geçirileceğine inandığını dile getiren Bucuge, Milli Emlak tarafından arazilerin satın alma işlerinin devam ettiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gerekli başvuruların yapıldığını bildirdi. Erdemli’nin büyük ilgi gördüğüne, şehir içi ve dışından ağırlıklı gıda konusunda talep geldiğine dikkat çeken Bucuge, 165’e yakın firmadan başvuru aldıklarını belirtip yatırımcıya yaklaşık 50 parsel sunulabilecek olmaları nedeniyle seçici davranmak durumunda kalacaklarını söyledi.