KPHA - Bugün 31456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle birlikte, Türkiye’de kripto paraların ödemelerde kullanımı yasaklandı.

Türkiye'de hızla artan kripto para ticareti TCMB'yi harekete geçirdi. Bu paralardan kazanç elde edenler çok yakında vergi ödeyebilir.

KARİYER.NET, İŞ HAYATINDA EŞİTSİZLİĞİN İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI KARİYER.NET, İŞ HAYATINDA EŞİTSİZLİĞİN İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

Nisan ayının başlarından Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına tebligat göndererek tüm kullanıcılarının bilgilerini istemişti.

Bugun yayımlanan resmi gazetede kripto paraların aracı kurumlar üzerinden alım ve satım işlemlerinin yasaklanması, kayıtdışılığın önlenmesini amaçlamaktadır.

16 Nisan 2020 tarihi itibariyle kripto transferlerinde banka dışında hiçbir kurum aracılık edemeyecektir.. Kayıt dışılığı önlemek için yapılmış bu düzenleme sayesinde, vatandaşların bankalar üzerinden tüm kripto işlemleri takip edilebilecektir. Bundan sonraki adımın vergi düzenlemesi olması beklenmektedir.