MERSİN - Silifke Belediyesi ilçede yaşayan 31 dar gelirli aileye konut sevinci yaşattı.

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediye tarafından yapımına başlayacakları 31 konutun hak sahiplerini kura ile belirlediklerini söyledi.

Silifke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Ayaş, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Taşer ve Silifke 3. Noteri Mustafa Kenger‘den oluşan kura çekim komisyonu belediyeye müracaat eden 53 kişi arasından 31’ini kura ile belirledi.

Belediye Kültür Merkezi (sinema)’nde düzenlenen kura çekim törenine Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç ve Genel Koordinatör Serkan Kirişçioğlu ile birlikte katılan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok noter huzurunda yapılan kura çekiminde ilk talihli aileyi belirledi. Törende konuşan Başkanvekili Altunok yaptığı açıklamada, “Belediye olarak ilçemizde yaşayan dar gelirli ailelerimize yönelik ucuz konut projesi ile ilgili bir çalışma başlattık.  Belediye olarak Mukaddem (Yeni)  mahallesi (TOKİ) konutları bölgesinde belediyemize ait arsa üzerine yapacağımız ve içerisinde çocuk oyun gurubu, kondisyon aletleri ve otoparkı olan konutların hak sahiplerini bugün burada kura ile belirledik. Bu kura çekimi bizim için bir başlangıçtır. Yapacağımız konutların hak sahiplerine teslim süresi 3 yıl ama biz belediye olarak hızlı bir çalışma süreci yürüterek bu konutları 2 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz. Ardından dar gelirli ailelere yönelik yeni konut projelerimizi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bugün burada noterimiz huzurunda gerçekleştirdiğimiz kura çekiminde ev sahibi olmayı hak kazanan ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hak sahibi olan ailelerimiz sevdikleri ve yakınları ile birlikte bu konutlarda güle güle otursunlar” diyerek ailelerin sevincini paylaştı.

SIRAKAYA: “GİRİŞİMCİLİK RUHU ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNEMLİ” SIRAKAYA: “GİRİŞİMCİLİK RUHU ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNEMLİ”

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE