İzciler Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Aslan, kamu ve özel bankaların 1 Haziran 2020 tarihinde açıkladığı düşük faizli konut kampanyasında geçen 3 aylık süreci değerlendirdi. Düşük faizli konut kredileri ile pek çok vatandaşın konut sahibi olmasına olanak sağlandığını belirten Aslan, “Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisinde konut satışları herkese ilaç gibi geldi diyebilirim. Haziran ve temmuz aylarında kredili konut satışı rekor kırarken, temmuz ayında gerçekleşen kredili konut satışlarıyla 1 milyar 428 milyon 968 bin lira gibi bir paranın hazineye kazandırıldı.” dedi.

Uzmanlar, kurumsal ve güvenilir yerlerden hizmet almanın öneminden bahsediyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre; bu yılın temmuz ayında kredili konut satışı 141 bin 434’e yükselirken, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 1000’lik artışla, tüm zamanların en yüksek kredili satışının gerçekleştiği bilgisini paylaşan Aslan, “Kredili konut faiz oranları yeniden düzenlense bile döviz kurundaki değişkenlik, piyasanın canlılığını koruduğunu; en kıymetli ve en güvenli yatırımın arsaya yapılan yatırım olduğunu ortaya koymuştur. Uzmanlar, kurumsal ve güvenilir yerlerden hizmet almanın öneminden bahsediyor. Söz konusu miktarlar arttıkça, vatandaşların dikkatlerinin de artması gerektiği belirtilirken iş yapılacak kurumların köklülüğünün güvenilirlik konusunda bir ölçüt olabileceği söyleniyor.” ifadelerini kullandı.

ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİNİ CANLANDIRACAK YATIRIM MODELİ ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİNİ CANLANDIRACAK YATIRIM MODELİ

Zaman temkinli olmak sağlam adımlar atmak zamanıdır”

“Faiz indirimleri ve gayrimenkul piyasasını desteklemek adına atılan adımlar emlak sektörüne bir rahatlama sağladı. Fakat zaman temkinli olmak sağlam adımlar atmak zamanıdır.” şeklinde konuşan Alpay Aslan, kendi planlarını vatandaşların finansal güvenliklerini göz önünde bulundurarak yaptıklarının altını çizdi.

“Süreç hepimizi beklemediğimiz kararlar ve önlemler almaya itti”

Aslan, faizlerin düşürülmesi ve gayrimenkul piyasasının geleceği üzerine şunları söyledi: “Türkiye’nin ve dünyanın içerisinde bulunduğu zorlu pandemi sürecinin ekonomik sonuçlarını inkar etmenin mümkün değil. İçinde bulunduğumuz süreç hepimizi beklemediğimiz kararlar ve önlemler almaya itti. Artık hepimiz sadece yaşamaya değil, daha dikkatli yaşamaya, dünya ve çevremizle olan uyuma dikkat etmeye yaşamaya özen göstermeliyiz.” 

Vatandaşlara uyarı

Her iş alanında olduğu gibi gayrimenkul piyasasında da etik kurallarına uymayan insanların bulunduğunu belirten Alpay Aslan, vatandaşların bu tarz insanlar konusunda dikkatli olmaları konusunda uyararak, “Çalışma prensiplerimiz doğrultusunda, 1998 yılından beri hizmet verdiğimiz yatırımcılarımızın güvenine layık olmak adına canla başla çalışarak sektörde yol haritası olmaya devam edeceğiz. Ankaralı yatırımcımız gelişmekte olan bölgemizde tarihin en düşük kredi faiz oranıyla, en kıymetli yatırım olan arsalara yatırım yapma şansına erişmiş oldu. Bu motivasyon ile ötelenen ya da rölantiye alınan projelerin de yeniden hayata geçtiğini gördük.” ifadelerini kullandı.