Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, devam eden pandemi ile birlikte ekonomideki sıkıntıların da giderek derinleştiğini vurgulayarak: “İşletmeler için acil aksiyonlar şart. Kısa Çalışma Ödeneği yeniden başlatılmalı, vergi indirimleri yapılmalı ve kamu borçları ötelenmeli” dedi.

Türkiye’de 1 yılı aşkın bir süredir hayatın her alanını olumsuz etkileyen pandemi sürecinin ekonomide de çıkmazlara yol açtığını, özellikle belirli sektörleri durma noktasına getirdiğini söyleyen Tarsus TSO Başkanı Koçak: “Firmalarımızın sıkıntıları giderek artıyor. Öncelikle Kısa Çalışma Ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesi gerekiyor. Yaşanan süreçte bu uygulama esnaf ve tüccarlarımıza bir nebze de olsa katkı sağlamıştı. Beklentimiz, 31 Mart itibariyle sona eren Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılması yönünde” diye konuştu.

GÜRAL’DAN SLOVAK İŞ İNSANLARINA İŞ BİRLİĞİ MESAJI GÜRAL’DAN SLOVAK İŞ İNSANLARINA İŞ BİRLİĞİ MESAJI

“Borçlar ötelensin çağrısı”

Koçak, pandemi krizinden daha çok etkilenen kritik sektörlerin öncelikle kamuya olan borçlarının ötelenmesinde fayda olduğunu, ekonominin çarklarının yeniden dönmesi için bazı muafiyet ve vergi indirimlerinin acilen sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Piyasaların harekete geçmesi, işletmelerin ayağa kalkması için hızlı aksiyonlar gerekiyor. Biz de bu konuda üyelerimizden gelen beklenti ve talepleri üst birliğimiz TOBB’a ve ilgili bakanlılar nezdinde iletmeye ve takipçisi olmaya devam ediyoruz. Piyasaların iyileşmesi için hepimizin kurallara her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekiyor. Bilinçli hareket etmemiz şart.”