Tarsus Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemek ve kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam standardını yükseltmek amacıyla başlattığı kırsal kalkınma hareketi, 5 bin adet zeytin fidanı ve 5 bin adet incir fidanı dağıtımı çalışmasıyla devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Ata Tohumu Projesi kapsamında, Başkan Yardımcısı Osman Polat’ın koordinesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bölgemizde yoğun talep gören Gemlik ve Sarıulak zeytin çeşitleri ile siyah, beyaz ve bardacık incir çeşitleri Tarsus Belediyesi’nin fidanlıklarında çelikleme yöntemiyle çoğaltılıp geliştiriliyor. 5 bin adet zeytin ve 5 bin adet incir fidanının bulunduğu fidanlıkta toplamda 10 bin fidan geliştirildi. Fidanlar,  kırsal kesimde yaşayan küçük üreticilerle buluşmayı bekliyor.

BOZDOĞAN: “ÜRETTİĞİMİZ FİDELER TOPRAK ANA İLE BULUŞUP GELECEK NESİLLERE KÖK SALACAK”  

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam standardının yükseltilmesi, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve daha organik beslenebilmesi için belediye olarak üstün bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

SOYDAN’DAN MERSİN’E NARENCİYE TESİSİ SOYDAN’DAN MERSİN’E NARENCİYE TESİSİ

Bozdoğan,  “Tarımsal gelişim ve çalışmaların çok önemli olduğu şehrimizde, ekmeğini topraktan kazanan, topraktan geçinen vatandaşlarımıza destek vermek ve onların geçim kaynağı olan ürünleri geliştirmek için bir dizi çalışma yapıyoruz. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarda yöremize ait ürünler başta olmak üzere örneğin Tarsus’a özgü Sarıulak zeytinleri gibi, örneğin başka yöreye ait fakat bölgemizde yetişmeye müsait olan Gemlik cinsi zeytin gibi türleri ve geçmiş dönemlerde yoğun bir şekilde ekimi yapılan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş türler gibi ürünleri gün yüzüne çıkartarak yeniden toprak anaya teslim ediyoruz. Şehrimizin önemli geçim kaynağı olan tarımın gelişmesi, organik tarımın devamlılığının sağlanması ve gelecek nesillere sağlıkla aktarılması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Ürettiğimiz fideler toprak ana ile buluşup gelecek nesillere kök salacak” dedi.