İş arayan vatandaşları yerinde istihdam anlayışıyla belirli bir eğitim sürecinden geçirdikten sonra işverenlerle buluşturan Zeytinburnu Kariyer Merkezi, resmi açılışını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla yaptı. 5 aydır faaliyette olan Zeytinburnu Kariyer Merkezi, şimdiye kadar ilçede 313 kişinin iş bulmasını sağladı. Açılışta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Bakan Selçuk ve Başkan Arısoy Kariyer Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

“SÖYLEMİN EYLEME DÖNÜŞTÜĞÜ GÜZEL BİR HİZMET”

Kariyer Merkezi’nde faaliyet gösteren İŞ-KUR, işçi-işveren arasındaki aracılık hizmetlerinin güzel bir örneğini gördüğünü söyleyen Bakan Selçuk, “Değişen dünyamızda, çalışma hayatı da artık daha değişken ve dinamik bir yapıda. Tüketim araçlarımızdaki değişme, teknoloji değişmede aslında çalışma hayatında bizim ne kadar dinamik bir şekilde adaptasyon göstermemiz gerektiğinin de bir sonucu. Bugün de Kariyer Merkezi’nde faaliyet gösteren İŞ-KUR, işçi-işveren arasındaki aracılık hizmetlerinin güzel bir örneğini görüyoruz. Söylemin eyleme dönüştüğü güzel bir hizmet. Çünkü söz vermek kolay ama yaptıklarımızı icraata dönüştürmek daha zor oluyor. Hızla icraata dönüştürülmesi bizi mutlu ediyor. Zeytinburnu Belediyemize ve değerli Belediye Başkanımız Ömer Arısoy Beyefendiye şahsım ve gençlerimiz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“2,6 MİLYON GENCİ İŞ-KUR ARACILIĞIYLA İŞE YERLEŞTİRDİK”

Türkiye’de 406 bin gencin iş bulma hizmetlerinden yararlandığını ifade eden Bakan Selçuk, “2012 yılından bugüne kadar 406 bin genç İŞ-KUR hizmetlerinden faydalandı. Buna ilaveten İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz. Bu programlardan 2019’da yüzde 20’si İstanbul’da olmak üzere toplam 154 bin gencimiz yararlandı. Son 7 yılda bu sayı toplam 750 bine ulaştı. 2002’den bugüne 2,6 milyon gencimizi İŞ-KUR aracılığıyla işe yerleştirdik.2019’da yüzde 30’u İstanbul’da olmak üzere 380 bin gencimizin işe yerleşmesine aracılık ettik.” şeklinde konuştu.

“ZAFERLE DÖNECEĞİZ”

Bakan Selçuk, Barış Pınarı Harekatı'ndan söz ederek, “Bu vesileyle Barış Pınarı Harekatı'nda fedakarca mücadele eden silahlı kuvvetlerimize, Rabbimden zaferler nasip etmesini niyaz ediyorum. Askerlerimize desteğimiz sadece dualarımız değil, daha da önemlisi daha da çok çalışarak ve daha fazla üreterek ordumuza milletimize destek olacağız.” açıklamasında bulundu.

ARISOY: “AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN”

Barış Pınarı Harekatı operasyonunda olan askerlerin burunlarının kanamadan ülkelerine dönmelerini temenni eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Ayaklarına taş değmeden burunları kanamadan ve ülkemize sağ dönmeleri için niyaz ve dua ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve bütün ülkemize baş sağlığı diliyorum.” dedi.

“313 KİŞİYE İŞ POZİSYONU OLUŞTURDUK”

Zeytinburnu Kariyer Merkezi'nin 15 Mayıs'ta kayıt almaya başladığına değinen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Zeytinburnu Kariyer Merkezi 15 Mayıs’ta kayıt almaya başladı. Bu sürede neler oldu? İş arayanlar bakımından bu sürede merkezimize iş arayışı için başvurdu. Başvuru yapanların yüzde 51’i erkek, yüzde 49’u kadın hemşehrilerimizdi. Başvuranların yüzde 60 ‘ı 18-35 yaş arasında yer alırken, yüzde 3’ünü engelli vatandaşlarımız oluşturdu. İş yerlerinden aldığımız verilere göre de; çeşitli sektörlerde 363 pozisyon oluşturduk. Belediyemizin bünyesinde oluşturduğumuz Kariyer Merkezi’nden 80 firmayı arkadaşlarımız ziyaret etti. Birçok firma merkezimizde toplu mülakatlar gerçekleştirdi. Toplam 5 bin 214 kez yönlendirme yaptık. Yani telefonla, SMS veya maille ulaşarak ‘Size uygun şöyle bir iş var, lütfen gidin ve firma ile görüşün’ dedik. Sonuç olarak 313 kişiyi işe yerleştirdik.” diye konuştu.