MOBİLYADA TALEP TÜRKİYE’YE DÖNDÜ MOBİLYADA TALEP TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, 2021 yılında ihracat rakamlarını üst seviyeye çıkarabilmek adına yeni pazarlarda arayış içerisinde olduklarını kaydetti.

Yıllık ortalama olarak 13 milyon dolarlık bir ihracat yaptıklarının altını çizen Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, ‘2020 Yılında ihracat ağırlığımız olan ülkeler arasında Nijerya, Libya, Lübnan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Makedonya, Kosova, KKTC, Irak, Suriye, Katar, Romanya ve Azerbaycan vardı. 2021 Yılında bu ülkedeki pazar payımızı korurken, Tunus, Cezayir, Fas, Senegal, Sudan, Kenya ve Fransa’ya da ihracat yapmak istiyoruz. 2020 Yılı pandemi ile yoğun mücadele içerisinde geçti. 2021 Yılında aşıların yapılması ile vaka sayılarının aşağıya inmesini bekliyoruz. Bu gelişmelerin piyasaları da olumlu yönde etkileyeceğinden eminiz. Piyasalardaki olumlu hava mutlaka bizim sektörümüze de olumlu yansıyacaktır’ dedi.

‘HEDEFLERİMİZİ TUTTURDUK’

Yılbor Plastik Boru olarak 2020 yılı hedeflerini tutturduklarını kaydeden Hasan Yıldırım, ‘Pandemi sürecinin üretmeden aşılamayacağının bilinciyle hareket ederek üretim tesislerimizde üst düzey önlem alarak çalışmalarımızı sürdürdük. Çalışanlarımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor. Halen fabrikamızda tüm hijyen önlemleri üst derecede devam ediyor. Bununla birlikte istihdam sayılarımızı da düşürmemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 Yılında ihracat hedeflerimizi tutturabilmek adına pazar paylarımızı koruyarak üzerine yeni pazarlar eklemek için ihracat ekibimiz sıkı bir çalışma içerisinde. İnanıyorum ki 2021 yılı hem sektörümüz açısından hem de Yılbor Plastik Boru açısından oldukça iyi geçecek’ dedi.