Yenilikçi girişimcilere eğitim, mentor desteği verme faaliyetlerini sürdüren Girişimcilik Ekosistemi Derneği yöneticileri inovatif iş fikirleri olan girişimcilerin yatırımları için gerekli fonu sağlamak üzere ‘Çukurova Yatırım Platformu’nu kurdu.

GED Başkanı Esra Özden, inovatif girişimcilik eğitimleri, mentor ve melek yatırımcı yetiştirme eğitimlerinin ardından ekosistemin önemli halkalarından biri olan finansal desteği sağlayacak güçlü bir yatırım fonunu ortaya çıkaracak platformun kurulduğunu söyledi. Çukurova Yatırım Platformu’na iş çevrelerinden yoğun bir ilgi gösterildiğini belirten Özden, “Bölgemizde çok sayıda inovatif iş fikri olan girişimciyle uzun süredir çalışıyoruz. Süreç içerisinde onları inovatif girişimcilik eğitimleri ve uzmanlık alanlarına göre mentörlerle buluşturduk. Ayrıca bölgede ilk kez Çukurova Kalkınma Ajansı’nın proje desteğiyle ‘Melek Yatırımcılık Eğitimi’ verdik. Gerek mentör gerekse melek yatırımcı havuzuna sahip olduk. Başta bu havuzda yer alan melek yatırımcılarımız ve GED yöneticilerimiz olmak üzere görüşme yaptığımız birçok iş insanının da katılımıyla ‘Çukurova Yatırım Platformu’nu kurduk. Gelecekte girişim sermayesi fonuna dönüşecek bu platform, inovatif girişimcilerimiz ve startuplarımızın finansa erişimlerinde önemli bir yapı olacak” dedi.

SIRAKAYA: “GİRİŞİMCİLİK RUHU ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNEMLİ” SIRAKAYA: “GİRİŞİMCİLİK RUHU ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNEMLİ”

HEM GİRİŞİMCİLERİ HEM YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ

Platform kurma sürecinde ulusal ve uluslararası ilgili kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını, Çukurova’da kurdukları platformun bu kuruluşlarla da iş birliği yapacağını belirten Özden, “Sürdürülebilir bir girişimcilik ekosisteminde yatırım fonları büyük önem taşıyor. Ancak başarı, bünyesinde inovatif girişimcisi, mentorleri bulunan yapılardan çıkıyor. GED olarak uzun bir döneme dayanan birikim ve networkümüze yatırım platformunu da ekledik. Bu yapıya hem inovatif girişimcilerimizi hem de yatırımcılarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

MEVDUATLAR ÜRETİME YÖNLENECEK

Ülke ekonomisine potansiyeli paralelinde ekonomik değer kazandırması beklenen Çukurova’nın yenilikçi ürün ve markalarla geleceğe hazırlanması gerektiğini belirten Özden, “Yenilikçi girişimcilerimizin iş fikirlerinin bu bölgede hayata geçirilmeleri, burada markalaşmaları çok önemli. Bunun için her imkanımız var. Mevduatlardaki birikimin bir bölümünü kurduğumuz Çukurova Yatırım Platformu’yla üretime çekmeyi hedefliyoruz. Platformumuza başta çiftçilerimiz, sanayicilerimiz, profesyonel yöneticilerimiz olmak üzere her kesimden ilgi var” dedi.