Salgın tedbirleri kapsamında iş yerleri kapanan 8 bin 500 esnafın meskenlerine ait su borçlarının 500 TL’ye kadar olan kısmını Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Şu ana kadar başvuruda bulunan 1300 esnaftan başvurusu onaylananların ödemeleri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, mersin.bel.tr üzerinden yapılan başvuruları 8 Ocak’a kadar uzattı. Esnaf, su faturası desteğinin kendilerine ilaç gibi geldiğini belirtti.

Başvurular mersin.bel.tr üzerinden gerçekleştiriliyor

Büyükşehir’in resmi internet sitesi olan mersin.bel.tr’nin ‘duyurular’ kısmında online başvuru linki açıldı. Başvurusu onaylanan esnafların fatura ödemeleri gerçekleştirildi. Başvuru sürecinde olan esnafa ise Büyükşehir’in Esnaf Masası üzerinden telefonla destek sağlanıyor. Esnaf, Alo 185 TEKSİN Çağrı Merkezi’ni arayarak Esnaf Masası’ndan destek alabiliyor.

UZMANI UYARIYOR: “KONKORDATO İFLAS DEĞİLDİR” UZMANI UYARIYOR: “KONKORDATO İFLAS DEĞİLDİR”

“Başvurular 8 Ocak’a kadar devam edecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, başvuru tarihini 8 Ocak’a kadar uzattıklarını belirterek, “Bu kapsama dahil olan 8 bin 500 esnafımız var. Kapanmayla bu iş yerlerinin tekrar açılma süresi içerisindeki su faturalarının 500 TL’lik kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak üstlenmiş durumdayız. 15 Aralık itibariyle biz başvuruları almaya başladık. Şu an itibariyle 1300’ün üzerinde başvurumuz mevcut ve başvurular devam ediyor. Bu başvurular 8 Ocak’a kadar devam edecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde bir online başvuru formu oluşturduk. Esnafımız bulunduğu yerden formu doldurarak başvuruyu yapmış oluyor. Arkadaşlarımız Esnaf Masamız’dan da kendilerine destek veriyorlar. Kapsam içerisine giren tüm esnafımızın bu hizmetimizden yararlanmasını istiyoruz” dedi.

“Vahap Başkanın böyle bir jest yapması çok mutlu etti, bizi bilen bir insan varmış”

Esnaf Ali Güven, okul servis işletmeciliği yaptığını ve araç kontağının 10 aydır kapalı olduğunu söyledi. Zor günler geçirdiklerini ve bu süreçte Mersin Büyükşehir’in kendilerini hatırlamış olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Güven, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü Vahap Başkanımız’ın bu konuda yaptığı açıklamayı duyduk. Çok mutlu olduk. Hoş, çok büyük paralar değil ama en azından hatırlanmış olduğumuz, bilinmiş olduğumuz yani bizi bilen bir insanın bize böyle bir adım atması bizi çok onurlandırdı. Şu an çok da duygulandım. Bunların basamak usulü daha yukarıdaki insanlara kadar sirayet etmesini isterim. 9 aydır benim evime tek kuruş girmiyor. Hakikaten Vahap Başkan’ın böyle bir jest yapması çok mutlu etti. Bizi bilen bir insan varmış diyorum” dedi.

 “Gerçekten insanlar sıkıntıda, hele hele kahveciler komple sıkıntıda”

Esnaf Fazıl Kaya da 20 yıldan beri Yoğurt Pazarı civarında kahve işletmeciliği yaptığını söyledi. Başkan Seçer’i esnafın arasında gördüğünü ve son olarak su faturası desteğiyle de esnafa destek sağlamasından mutluluk duyduklarını belirten Kaya, “Gerçekten insanlar sıkıntıda. Hele hele kahveciler komple sıkıntıda. Adamlar ekmek parasını bulamıyor. Bir makamda oturan bir insan sadece o makamı düşünmeyecek, halkın içerisine girecek kardeşim. Ben, Vahap Başkan Yoğurt Pazarı’na geldiğinde, gittim davet ettim, bu sokağa geldi. Gelince buradaki insanlarla ilgilendi. Yani o da çok güzel bir şey. Halkın içerisine girmek, halkla istişare etmek, görüşmek çok güzel bir şey” diye konuştu.

“Bir nebze nefes almamıza yardımcı olacak”

Celil Güven ise 20 yıldır internet kafe işletmeciliği yaptığını ancak ekonomik zorluklarla baş edemez hale geldiklerini belirterek, “Bir yerden gelirimiz de yok. Zorlanma çok. Yani cebimdeki parayı göstersem utanırız artık. Bana mesaj geldiği an hemen internetten başvurusunu yaptım. Gayet güzel bir uygulama. Allah razı olsun, ben Vahap Seçer’den memnunum. Zaten evin ihtiyacı bizi epey sarsıyor. En azından bir nebze nefes almamıza yardımcı olacak” ifadelerine yer verdi.