KOSGEB’in ‘KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı’ ile işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği vereceği bildirildi.

KOBİ’lerin dijital kabiliyetlerini geliştirmek üzere KOSGEB aracılığıyla ‘KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı’ kapsamında hazırlanan ‘’İmalat Sanayinde Dijitalleşme’’ temalı 2020-01 ve 2020-02 Proje Teklif Çağrılarına çıkıldı. Proje teklif çağrısı ile hem teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin envanterini genişletmek hem de bu teknolojileri kullanan firmaların sayısını artırmak amaçlanıyor.

1 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

Büyük verinin analitik yöntemlerle işlenmesi ve imalat sanayinde kullanımı, imalat sanayinde nesnelerin interneti, endüstriyel robot teknolojileri, akıllı sensör teknolojileri, yapay zekâya dayalı siber fiziksel akıllı fabrika sistem ve bileşenleri, siber güvenlik, akıllı ve esnek otomasyon sistemleri, imalat sanayinde artırılmış gerçeklik gibi alanlarda işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verilecek.

ŞOK MARKETLER’İN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ DEVAM ETTİ ŞOK MARKETLER’İN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMESİ DEVAM ETTİ

ÇAĞRI 17 EYLÜLE KADAR AÇIK

Proje Başvuru Formu Örneği, Başvuru Kılavuzu, gerekli diğer dokümanlar ve programın Uygulama Esasları; www.kosgeb.gov.tr adresinde “Destekler” menüsünden “İşletme Geliştirme Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri” sekmesine girildikten sonra “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı” alt menüsündeki “Yürürlükteki Çağrılar” başlığı seçilerek incelenebilecek. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, Proje Teklif Çağrılarını inceledikten sonra www.kosgeb.gov.tr adresinde sağ üst menüde yer alan “E-hizmetler” linkini tıklayıp işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle KOBİ Bilgi Sistemine girerek başvurularını oluşturabilecek. Proje çağrısı için başvuru sistemi 17 Eylül 2020 tarihinde kapatılacak olup, çağrı sonuçlarının Kasım ayı sonunda açıklanması planlanıyor.

Başvurmak isteyen üyelerin Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan Tarsus KOSGEB Temsilciliğinden veya www.tarsustso.org.tr adresinden bilgi alabileceği bildirildi.