Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolundaki İş Yerleri ve Eklentilerinde Çalışan İşçileri Kapsayan ve 1 Eylül 2020 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi; Üniversite ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz-Sağlık İş Sendikası arasında düzenlenen törenle imzalandı.

Üniversite Senato Odasında düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Ducce, Genel Sekreter İsa Değirmenci, Personel Daire Başkanı Sadullah Nasanlı, Hastane Müdürü Güven Güleç, Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Sendika Kurucu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Aksanoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tuğba Gülpenbelioğlu, Sendika Genel Sekreteri Halit Kayalı, İl Başkanı Özgür Turan, İl Başkan Yardımcısı Tevhide Uçan, sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı: "Üniversitemiz Rektörlüğüne Bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolundaki İş Yerleri ve Eklentilerinde Çalışan İşçileri Kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi için bir araya geldik. Bizim Mersin Üniversitesi olarak iki amacımız var. Bunlardan birincisi, çalışanlarımızın mümkün olan en iyi özlük haklarına ve en iyi kazanca sahip olması. İkincisi de, kurum içinde ve kamuda çalışanların “eşit işe eşit ücret” yani adalet konusunda mümkün olduğunca eşitlenmelerini sağlamak" dedi.

Kurumların özellikle üniversitelerin kendi yapısındaki getirileri, kazançları hem mevcut döner sermayesi hem de merkez bütçeden, özel bütçeden aktarımlarının fark edebildiğini vurgulayan Rektör Çamsarı: "Sendikamızla görüşürken elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince imkânlarımızı zorlayarak bir şeyler yapmaya çalıştık. 2022 sonuna kadar olan dönemi kapsayan bir anlaşma ve yaklaşık 4.000 TL civarında bir ödemeye denk geliyor. Kısmet olur, dönem içinde gelirlerimiz üst seviyelere çıkar. Bundan daha iyi rakamları konuşuruz. Bir fikir birliğine varılmış olması, anlaşılmış olması ve sizlere verdiğimiz önemin anlaşılmış olması, bizi en çok sevindiren yanı. Yönetim olarak yetkimiz dahilinde, çalışanlarımız için ilk geldiğimiz günden itibaren mümkün olduğunca ödemeleri tabana da yayarak farklılıkları gidermeye çalıştık. Sizlerin mutlu olması bizim için bir kazançtır. Sözleşmemizin hepimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ TARSUSLU AKADEMİSYENE İSPANYADA EN İYİ BİLDİRİ ÖDÜLÜ

Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ise: "Bu toplu sözleşmenin imzasında; masada karşılıklı iyi niyetli çabalarla çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini koruma noktasında adımlar atılarak, bu noktaya varmamız önemli ve anlamlı. Toplu sözleşme sadece bir ücret almak demek değildir. İşverenimiz varsa biz varız. İş yerimize elbette sahip çıkacağız. Daha çok çalışacağız. Gelirlerimizi ve imkânlarımızı daha çok arttıracağız. İlerleyen süreçteki yapılacak olan bundan sonraki toplu sözleşmelerde de elbette ki bu iyi niyetli adımların tekrar atılacağına inanıyorum" diye konuştu. Sert, konuşmasını "Rektör hocamız Sayın Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya, Mersin Üniversitesi ve Sendikamız yetkililerine teşekkür ediyorum. Çalışan üyelerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte üyelerimize, iş yerimize sahip çıkmalarını rica ediyorum

" ifadeleriyle sonlandırdı.

Konuşmaların ardından sözleşme Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert tarafından imzalandı.