Mersin Üniversitesi ile Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Akdeniz’in Parlayan Yıldızları” olarak tespit edilen Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenim gören üstün yetenekli 30 öğrenciye; temel bilim dallarında, akademik düzeyde eğitim verilecek. Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda Mersin Üniversitesi personeli tarafından verilecek olan ve ebeveynlere yönelik aile eğitimini de kapsayan projeyle ilgili protokol imzalandı.

Mersin Üniversitesi Senato Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Ekip Şefi Şule Sağdaş katıldı.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Akdeniz Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen projenin önemine vurgu yaptı. Türkiye çapında örnek olabilecek bir projeye imza attıklarını belirten Rektör Çamsarı, üstün yetenekli çocukların devlet desteğiyle gelişmesinin ve yükselmesinin çocukların devlete olan bağlılığını ve sevgisini artıracağını söyledi. Kendisinin de devlet bursuyla yatılı okuduğunu belirten Çamsarı, “Bunlar bizlerin sadakatini, sevgisini, ülkemize bağlılığını da arttıran şeyler. Toplumun en üstün yetenekli, zeki çocuklarının vatana, millete, devlete kazandırılması yönünde ciddi bir önemi bulunan bu tür projeler inşallah yaygınlaşır” dedi.

Akdeniz Belediyesi ile Proje Ortaklığı

Akdeniz Belediyesi’yle sosyal projeler ağırlıklı olmak üzere daha önce de farklı projelerle defalarca bir araya geldiklerini kaydeden Prof. Dr. Çamsarı, “Belediyemiz zaten çok aktif, bölgesine çok iz bırakacak hizmetler yapıyor. Bu hizmetleri alırken bizlerle beraber çalışması, bizim akademisyenlerimizden destek alması bizim için ayrıca önemli.” dedi. Kentin refahı ve halkın mutluluğunda yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çamsarı, konuşmasında “Bundan sonraki süreçte de sadece Mersin geneline değil, Akdeniz bölgesine de elimizden geldiğince akademik anlamda destek olacağız” sözlerine yer verdi.

BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT BİLSEM’Lİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNDEN TAM NOT

Başkan Gültak: “Üniversitemizle Koordineli Bir Çalışma İçindeyiz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ise göreve geldikleri günden itibaren Mersin Üniversitesi ile koordineli bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Eski Tıp Fakültesi binasının düzenlemesi gibi birçok sosyal ve fiziki projede Mersin Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını ve Mersin Üniversitesi öğretim üyelerinin görüşlerini aldıklarını vurgulayan Gültak, üstün yetenekli öğrenciler için hazırlanan projenin detaylarına da yer verdi. Türkiye’deki en yetenekli öğrencilerinin Akdeniz ilçesindeki tespitlerinin Bakanlık ve İlçe Milli Müdürlüğü tarafından yapıldığını, ilçedeki 30 üstün yetenekli öğrenciye çalışma masası, kütüphane, tablet burs gibi yardımlar sağlandığını belirten Başkan Gültak, “Bu öğrencilerimizin mutlaka üniversite ayağını da sağlayacağız. Ailelerini ve öğrencileri buraya getireceğiz. Aralarında 10-11 yaşlarında olan çocuklarımız var. Şimdiden üniversiteyi görecekler. Üniversitenin nasıl bir yer olduğunu anlayacaklar” dedi.

“Mersin Üniversitesi’nin ve Rektörünün Yanındayız.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mersin Üniversitesi ile yürütülen projeler nedeniyle Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya teşekkürlerini sunarak Mersin Üniversitesi’nin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri haline geldiğinin altını çizdi. Son zamanlarda çıkan haberlere değinen Başkan Gültak, “Üniversitemiz ve hocamızı yıpratmaya yönelik haberleri de kınıyoruz. Sonuna kadar da Mersin Üniversitesi’nin ve Rektörünün yanındayız. Beraber çalışıyoruz” dedi.

Eğitime Katkı Sağlayacak Projeler

Eğitime katkı sağlayan her kuruma hayranlıkla baktıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ise, “Rektörümüzün de desteğiyle Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak tüm akademik kadromuzla koşturmaya, çalışmaya hazırız, açığız” ifadelerini kullandı.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de: “Akdeniz’de eğitimin daha iyiye gitmesi için çabalıyoruz. Mersin Üniversitesi ile birlikte çok güzel bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek tarafından imzalandı.